[]

askeriyedeki sakal yasagi hakkinda

bildigimiz uzere orduevlerine, gazinolara ve diger askeri tesislere girerken sinek kaydi tras olmak gibi bir yaptirim var. en siki uygulandigi yerler ise askeri tatil kamplari. yarim numara ve hatta sifir numara makine trasiyla dahi uyari yiyebiliyorsunuz. ancak kuvvet komutanliklari binalarina, lojmanlara ve sanirim genel kurmay'a dahi tam manasiyla sakalli bir sekilde girebiliyorsunuz.

bu yasagi destekliyor musunuz?
sizce mantigi var midir, varsa nedir?
sozluk'te konuyla ilgili bildiginiz bir baslik var mi? (ben bulamadim.)
gercekten de yasagin orijinal hali makine trasina bile musamma gostermeyecek kadar ketum ifadeler mi icerir yoksa olay tamamen yasagi uygulama asamasinda gorevli personelin sacmalamasi mi? yani yoruma acik bir yasak midir bu?

tesekkurler.

 
askeri bir kuralı tartışıyor muyuz :) veya mantığını sorguluyoruz, ahahaha :) yasağı uygulamak kuraldır ama uygulamamak personelin inisiyatifine bakar, kimisi illa olacak diyor, generale söylerim diyor, kimisi general bu kadar sert değilse ısrar etmiyor. uygulama kısmında değişiklik gösteriyor evet.


  • bykush  (23.09.11 23:52:11) 
Askeriyede mantık aranmaz. Personele, tatildeyken bile "asker" olduklarını unutturmamak için olsa gerek.


  • roket adam  (23.09.11 23:55:19) 
cevaplarin "askeriyede mantik aranmaz." ritueli uzerinden gelecegini bildigimden soruya mantik kelimesini ekleme asamasinda cok dusunduydum. bekledigim gibi de oldu ne yazik ki. :) yasak hali hazirda asker olan kisilere zaten uygulaniyor ancak bunun haricinde askeri tesislere girme hakkina sahip tum asker yakinlarina da uygulaniyor. nedir bu sakalsizlanma cabasi? tuyden bu kadar mi tiksiniyorlar? ve en onemlisi, neden? haci sakaliyla dolanmiyoruz neticede. bazisinin iyice gozu donmus oluyor hele ki. tek gunluk sakal icin adam kapidan mi cevrilir kampta? kac cocuk ilk biyik trasini orduevine girebilmek icin olmustur kim bilir..

daha cok cikis noktasini merak ediyorum yasagin? ne gibi bir sebepten oturu ihtiyac duyuldu buna acaba?
  • jack of hearts  (24.09.11 00:16:18) 
desteklemiyorum, mantıksız buluyorum. ama tsk içinde şöyle bir mantığı olabilir:

kuvvet komutanlıkları, düğün salonu ve lojmanlara siviller ancak misafir olarak girebilir (orduevi ve kamplara misafir olarak dahi giremezler). misafirlerin girebildiği yerlerde de saç sakal denetiminde doğal olarak gevşek davranılır ya da denetlenmez.

ha bi de, genelkurmay'a orada o an görevi olmayan tsk personeli bile giremez, sakalla girmek ne yahu...

edit: bu yazıda personel yakınları sivil olarak kabul edilmemiştir.
  • zgrydn  (24.09.11 00:37:05 ~ 00:40:13) 
konuyu sadece kamplara girme hakki olan asker yakinlarindan dondurursek daha iyi olacak. en ciddi olmasi gereken askeri makamlarin sivilin (asker yakini olan sivilin) sakaliyla bok pusurle ugrasmanin gereksizligini kavramis olmasina ragmen askeri tesislerdeki bu tavrin bambaska bir aciklamasi olmak zorunda. yanagimdan mi opeceksiniz pasam, niye keselim sakallari da cillop gibi olalim illa?


  • jack of hearts  (24.09.11 00:54:00) 
hmm şöyle olabilir. mevzubahis kamplara subaylar kağıt üzerinde tatile değil eğitime katılmak için giderler. eğitim kamplarındaki kılık - kıyafet yönetmeliğinin de subaylara uygulanmak üzere hazırlandığı, hazırlanırken de asker yakınlarının durumlarının göz önüne alınmadığı anlaşılıyor. bunları göz önüne alırsak uygulama aşamasında değil kuralın konması aşamasında bir sakatlık olduğu açık. kural neyse aynen uygulanıyor.


  • zgrydn  (24.09.11 01:07:53) 
hicbir subayin tatil yapmaktan baska bir gayeyle kampa gittigini sanmiyorum. erler icin egitim kampi misyonunda olsalar da gorevliler harici asker ya da sivil herkes icin tatil kamplari onlar.


  • jack of hearts  (24.09.11 01:18:31) 
kağıt üzerinde tatil kampı değil, eğitim kampı diyorum işte. oralarda - güya - eğitilenler de subay - astsubayların ta kendileri. erler değil.


  • zgrydn  (24.09.11 01:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.