[]

Bu olabilir mi ?

yavaş yavaş söner bence ya da olması gereken eşik değeri varsa o değerden düştüğü gibi kesilir.




 
Olmaz tabii, devridaim makinesi yapmış :)


  • sourlemonade  (23.09.11 13:56:58) 
hiç böyle şeylerle alakam yok ama mantık yürütmeye çalıştım ve dedim ki kendi kendime. bir verim kaybı söz konusu olur ve tam aydınlatma sağlayacak kadar ışık almaz panel, sonra da git gide azalır falan. bir otoritenin cevabı değil bu. ben sözelciydim hatta. ama arada bir belgesel falan izlerim.


  • aglak adam  (23.09.11 13:57:19) 
neredeyse herkes bunun gibi sonsuz döngülü bir icat bulmuştur hayatında, ama mucitliğimiz termodinamiğin 2. kanunuyla çeliştiğinden bir arpa boyu yol alamayız.
(bkz: termodinamiğin ikinci kanunu)
özet:olmaz.
  • 1lisan1insan  (23.09.11 14:05:39) 
güneş panellerinin verimi %20 (o da en iyisi), lambanın da %60 civarında.

her devirde 0.2*0.6=0.12 yani %12 düzeyine düşecek dolaşan enerji.

yani başta 100 birim enerji ile başladıysan bir tur sonra 12, iki tur sonra 1.44 gibi gidecek.

burada, arada ışık kaybı oladığı varsayılmıştır.

fizikçiyim, evet.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (23.09.11 14:15:03) 
panelden gelen enerji ışığa dönüştürülürken enerjinin bir kısmı da ısı enerjisine dönüşür (ampülün ısınması) dolayısıyla verim kaybı olur. dediğin gibi yavaş yavaş söner


  • yemrem  (23.09.11 15:39:16) 
  • melodica  (24.09.11 00:45:12) 
@melodica troll science biliyorum onları :D teşekkürler


  • utkucbkc  (24.09.11 01:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.