[]

Dünya'da Raki

Neden bir votka olamamıştır ya da tekila ? Ya da içilen bisey mi çünkü filmlerden gördüğüm kadarıyla rakı içen yok , yurtdışına cikmisligim yok




 
Herkese göre değil çünkü. Parti içeceği de değil. Tek içilen bir şey de değil. Fazlasıyla yöresel bir takım mezeler ritüeller gerektiren bir içki. Çok doğal global olamaması.


  • roket adam  (22.09.11 23:50:45) 
ingilteredeki türk kebap evlerinde (fast food tarzı değil) deli gibi tüketiliyor ingilizler tarafından.


  • Sabac  (22.09.11 23:51:25) 
votka gibi tatlı olmadığı için vişnesuyu olsun, kola olsun, burn v.s olsun onlara katılmadığı için bar ve partilerde kullanışlı değil,

bide rakı muhabbetle, peynirle kavunla içilir be hacım, öyle ayakta ter içinde bangır bangır dum tıs çalarken rakı mı içilir
  • korg  (23.09.11 00:08:57 ~ 00:10:06) 
allahaşkına orospu olmasın zaten bi rakımız var keyfini çıkarabildiğimiz.


  • cro magnon  (23.09.11 00:11:12) 
Fatih akın filmlerinde oldukça var :)


  • VickVickyVale  (23.09.11 00:13:09) 
çünkü oldukça ağır bir içki. batı dünyasında genelde fondip edilebilen içkiler rağbet görür. votka, tekila gibi sert içkiler shot bardaklarında fondip yapılabiliyor. ama rakıyı öyle diksen 15 dakika sonra yıldızları sayarsın herhal. peynir kavun muhabbeti de sadece bize özgü, elin gavuru nerden bilsin.

kısacası, roket adam'ın dediklerine katılıyorum.
  • resistance is futile  (23.09.11 00:14:02 ~ 00:14:33) 
yıllar önce amerikanın önde gelen bir turizm dergisi editörü buraya gelmişti ve adam bizim basına şuna benzer bir biçimde konuşmuştu:

turizm için her şeyinizin en güzeli var ve hiç bilinmiyorsunuz. hiç bir şey yapmasanız bile bir turizm cennetisiniz siz bilinmemek için mi uğraşıyorsunuz.

biz türkler gelişmiş dünya ülkesi olmayı becerdiğimiz vakit dünya kültüründe kocaman ateşlerle altı büyük kaynayan tencere gibi her tarafı doyuracak bir kültüre sahibiz. ve topraklara.

hakkı kerime ül sa beyan biçiminde şimdi değil. hatta şimdi olanaksız biçimde hiç değil...
rakı buna dahildir.
  • agy2  (23.09.11 00:46:50) 
uzo yavas yavas populer oluyor iyi pazarlandigi icin, bir de uzoyu yabancilar uzo gibi degil kokteyl olarak iciyor bir seyler karistirarak, okunu cikararak yani.

uzonun daha populer olmasin sebebi daha erken ozellestirilmesi. bugun dunyanin obur ucunda likorcude 15 cesit uzo bulurken sadece yeni raki ve tekirdag bulabiliyorsun (buna da sukur ya). ilerde daha cok cesit ve tanitim olacagina eminim.

yunanlarin umrunda degil kimin nasil ictigi, bizim kadar pesinde degiller zaten bizim raki kulturu gibi bi uzo kulturleri yok. tipki almanlarin biranin yaninda tuzlu fistik ya da elma patatesle icilir gibi tutturmadigi gibi.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (23.09.11 01:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.