[]

üniversiteye başlanan ilk dönem

bu dönem sadece programımdaki dersleri alıp nasıl gidiyor diye mi bakayım yoksa üstten ders alıp sonraki yıllar için kafamı mı rahatlatayım??




 
ilk sene üstten ders alamıyor bile olabilirsiniz, yönetmeliğe bir bakın. ama gerek yok, keyfini çıkarın.


  • kobuzchu kiz  (22.09.11 23:32:20) 
üstten ders alınabiliyor.


  • bellma  (22.09.11 23:33:42) 
üstten ders almak için bütün dersleri vermiş olanların içinden ilk %10'da olman lazım, genellikle kural budur. ilk sene üstten ders alamazsın.


  • tyraen  (22.09.11 23:33:43) 
alabiliyor olsan bile verecekler mi bakalım. derslerin kotaları filan vardır önceliği üst dönemlere verirler.


  • cro magnon  (22.09.11 23:34:19) 
hocam ben de üstten ders aldım da inan niye aldığımı hiç bilmeden aldım. eğer benim gibiysen, yani bir hedefin yoksa (erken bitirip askere gitmek, evlenmek, erasmus yapmak, çalışmak vsvsvs..) üstten ders alma olayına fazla girme derim.

ben 2. sınıfta üstten dersler almıştım. 3. ve 4. sınıflarda alacağım teknik derslere daha fazla zaman ayırabileyim diye. son dönemdeki bitirme dersinde bunun çok çok faydasını gördüm. bu açıdan al derim. ama diğer açıdan çok da kasıp 1. 2. sınıf derslerini düşürmen söz konusu. böyle bir durum oluşturmayacak şekilde en erken 2. dönemden itibaren ders al diyeyim. 1 dönem bi bırak, okula, arkadaşlarına, çevrene, kampüsüne vs.. adapte ol bence.
  • 0dy  (22.09.11 23:35:22) 
üstten almak düşüncesindeysen, kafanı kurcalıyorsa eğer bence bu dönem bak derslerine fazlasını alma! belki düşündüğünden daha ağır olur. çok vaktini alır. kaybın olmaz bahar döneminde istediğin kadar alırsın programın el verdikçe.bana soracak olursan eğer erasmus gibi ekstradan şeyler düşünmüyorsan ve de çok idealist değilsen hiç gereği yok kasma. zamanında al hakkını ver derslerinin


  • shbz  (22.09.11 23:39:36) 
erasmus yapacaksan olabilir de,
niyetin de yoksa neden zorlanacaksın ki.
her şeyi zamanında yapmak en iyisi bence.
askerlik de bi neden olabilir tabi.
ama yok okulu 1 sene önceden bitiriyim,hayata erken atılıyim düşünceleri bence gereksiz.
zaten yeterince hayatın içinde olacaksın, o zorlukları tadacaksın. öğrenciliğin tadını çıkar derim ben.
  • hephaistos  (23.09.11 00:01:05) 
saldır yiğidim... alabileceğin tüm dersleri al, okul sonuna doğru bboş ve hoş zamanlara ihtiyacın olacak...


  • sndnzr  (23.09.11 12:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.