[]

Ey garanti sanal kart sahipleri!

şimdi sanal kart çıkartmak için öncelikle garanti'den banka hesabı açıyoruz, bize banka kartı veriyorlar. sonra internete girip o kartı sanal kart'a dönüştürüyoruz ve o kartı kredi kartı gibi internette paypal'da ebay'de gittigidiyor'da falan kullanabiliyoruz, içine atm'den yüklediğimiz kadar meblağ tutarında tabi.

şimdi sorularım var,
-bankanın bize "banka kartı" diye verdiği şey visa ya da mastercard onaylı mı ki, internetten sanal karta donusturunce dırekt kullanabiliyoruz internette, kartı değiştirmeye veya yeni kart çıkarmaya gerek kalmadan?

-sanal kartı kullanacagım zaman banka hesabına mı yukleyecegım parayı, yoksa sanal kart ıcın hesabımdan farklı bı hesap mı acılıyor?

-sanal kartta kullanmak uzere ıcıne para yukledıgım hesap, yıllık hesap kullanım ucretı, aıdat falan alıyor mu benden? alıyorsa ne kadar?

-tüm sitelerde çalışıyor mu? ebay'inden steam'ine, gittigidiyor'undan limango'suna kadar?

-toplamda kaç lira vereceğim ben? garanti bankası'ndan hesap açım ücreti 50 liraymış sanırım. sadece bu mu?


danke schön!

 
sanal kartı kullanmak için banka hesabınızdaki parayı, kredi kartına limit olarak ekleyeceksiniz.
sanal kart bütün sitelerde (kredi kartı ile alışveriş yapılan) çalışır evet.
garanti bankası hesabım yok, ne kadar ücret alıyorlar bir şey söyleyemeyeceğim.
evet garanti bankası, yıllık hesap işletim ücreti alıyor.
  • Sabac  (22.09.11 23:00:29 ~ 23:03:10) 
kredi kartı da mı cıkarmam lazım? gerekmıyor demıslerdı sozlukte? kredi kartım olsa sanal kartla ugrasmam kı zaten.


  • hjarteblod  (22.09.11 23:02:23) 
eğer sadece internette kullanmak için hesap açıyorsanız hiç uğraşmayın. turkcell paracard internette kullanılabiliyor diye biliyorum.
paypal'a eklenmiyor ama sanırım.

bu arada, sanal kart kullanmak için garanti'den paracard (kredi kartı değil) çıkartmanız gerekli.
  • Sabac  (22.09.11 23:04:03 ~ 23:04:18) 
evet sadece internette kullanmak için alacağım. bugün paracard cıkartacaktım aslında ama, gittigidiyor gibi bazı sitelerde bile çalışmıyor, sadece steam'den alışveriş yapmak için ideal, onun dısında cok islevsiz.

sanal kart'ın adı paracard web olarak değişmiş. paracard ile paracard web'i karıştırmış olmayasınız son soyledıgınızde? bır de paracard web cıkarmak ıcın gerekmıyor mu normal banka hesabı?

bir de ben gidip bunları garanti bankası'na sormaya kalksam, hangi vezneye gideceğim? var mı orda "danışma" falan bir şeyler, hiç gitmedim önceden.
  • hjarteblod  (22.09.11 23:07:24) 
sivrisinek,
peki ben 2. yari garanti hesabıma parayı yukledıkten sonra paranın tamamını sanal karta aktarsam, yanı hep boyle kullansam kartı, yıne de alabılırler mı hesap ısletım ucretı?

  • hjarteblod  (22.09.11 23:12:02) 
bir şeyi yanlış anlamışsınız onu düzeltelim önce, kartı dönüştürme diye bir şey yok.

siz vadesiz hesap açıyorsunuz, size banka kartı veriyorlar, zaten default olarak aldığınız banka kartın adı paracard olarak geçiyor. sonra internet bankacılığı bilgileri ile bu karta(vadesiz hesaba) bağlı olarak bir sanal kart üretiyorsunuz.

bu kartın kredi kartından tek farkı, somut elinizle tutamadığınız bir şey olması. onun dışında tamamen bir kredi kartı özelliğinde. para aktarma işini yine internet üzerinden yapacaksın. para yüklemek istediğin zaman banka kartın ile normal vadesiz hesabına yatırıp internetten oraya aktaracaksın, zaten diğer sorularını arkadaşlar açıklamış.

edit:

____________________________________________________


sivrisinek,
peki ben 2. yari garanti hesabıma parayı yukledıkten sonra paranın tamamını sanal karta aktarsam, yanı hep boyle kullansam kartı, yıne de alabılırler mı hesap ısletım ucretı?

@hjarteblod bununla ilgili bir arkadaş sözlükte entry girmişti, dediğiniz gibi hesap işletim ücretini sadece vadesiz hesabınızdan çekebiliyorlar, yani siz parayı sanal karta aktardığınızda vadesiz hesabınızda para olmadığı için hesap işletim ücretini alamıyorlar. fakat sanal karta para yüklemek için ilerde yine vadesiz hesaba para yatırıp, ordan tekrar sanal karta aktarmanız gerekiyor, yani ilerde tekrar para yüklediğinizde muhtemelen siz parayı yükler yüklemez hesaptan çekeceklerdir.
  • ocanal  (22.09.11 23:15:36 ~ 23:18:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.