[]

kızılay'da bomba patlatsam şöyle kurtulabilir miyim?

diyelim ki kızılay'ın(ankara'nın göbeği)belli noktalarında eş zamanlı 3-5 ses bombası patlatsam ve hiçbir can ve mal kaybı olmasa. beni tutuklasalar, ve iyi de bir avukat tutsam. mahkemede şu savunmayla kurtulma şansım var mı? "bir vatandaş olarak son kumrulardaki patlama sonrasında güvende olup olmadığımı(zı) ölçmek maksatlı başkentin göbeğinde ses bombaları patlattım. tek amacım herhangi bir amaçlı kişinin başkentte rahatça bomba patlatıp patlatamadığını ölçmekti. vatandaş olarak güvende olmadığımı görmüş bulunuyorum. kararı yüce mahkemeye bırakıyorum." desem ve sağlam avukatımda bu minvalde bir savunma hazırlasa yırtma şansım var mıdır?




 
sizi kamu huzurunu bozmak ve halkı kin düşmanlığa tahrikten biraz içerde misafir ederler diye tahmin ediyorum.


  • kilroy  (22.09.11 19:57:22) 
polis - güvenlik gücü vb. kurumları gereksiz yere oyalamak, meşgul etmek, toplumda korku kaygı endişe yaratmak, huzuru kaçırmak, yasak olan bir eylemi bilinçli bir şekilde yapmak vs gibi bir sürü suçtan ötürü avukatınız size anca indirim sağlayabilir, o da sizin sunduğunuz savunmayla olmaz.


  • 9kuyruklukedi  (22.09.11 19:58:59) 
Sen değil ama onlar yırtarlar; ağzını burnunu :-D

Saçma ötesi bir savunma olmuş. Bir milyon tane argüman sıralayabilirim ceza alman için ama telden yazamıyorum şu an.
  • ataturkiye  (22.09.11 19:59:26) 
9kuyruklukedi'nin dediğine katılmakla birlikte indirim bile alamayacağını düşünüyorum. Çünkü savunmanda kamu kurumlarını halkın gözünde küçük düşürme gayesi var oluyor. Polis/istihbaratçıların yapamadğını ben yaptım gibi.


  • bitter cikolata  (22.09.11 20:42:19) 
ottururler. bombayi patlatmayi gectim, kizilay'in uc bes yerine bond canta birak.. icleri bos dahi olsa ayni sebeplerden tutuklarlar bence.


  • jack of hearts  (22.09.11 20:44:19) 
bekçiler kralı filmini izlemişsindir. orada kemal sunal'ın alakasız olarak saydığı suçlar vardı.

aslında izleyince komik ama polisler aynı oradaki gibi suçları çatır çatır takıyor artık millete, süründürüyorlar.
bence bi ekip otosuna yaklaşıp benim bunları yapmak gibi bi planım var desen ciddi bi şekilde seni dövüp nezarete atabilirler.
  • take me rufee2  (22.09.11 20:46:50) 
daha dün bir öğrenciyi kumrular'da geçiş için ısrar etti diye tekme tokat gözaltına aldı polisler, hem de kameraların yayın yaptığını bildiği halde. gerçek anlamda tekme tokat yani. 4 çevik kuvvet birden girişti çocuğa. sırf polise karşı sesini biraz yükseltti diye. bu sana biraz örnek olur sanırım.


  • bitter cikolata  (22.09.11 20:49:44) 
Şu an bile bu yazdıklarınla suç işlemiş olabilirsin. Kendini riske atıyorsun. Boş işlerle uğraşma, devleti ve kurumlarını sınamaya kalkma sen zararlı çıkarsın!


  • commander64  (22.09.11 20:49:54) 
mesela kosla venişi denedim ama lekeyi çıkartmıyormuş diyebilirsin, ispatlarsan ceza almazsın :D


  • 9kuyruklukedi  (22.09.11 20:56:36) 
terörle mücadele'den alırlar, avukatını istersen amerikan dizisinden getir boş.


  • min el garaib  (22.09.11 21:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.