Giriş
(15)

kumar niye yasak? kumarhaneler neden yasa dışı?

delfina
az önce bi "kumarhane baskını" haberi okudum da aklıma geldi...türkiyede bi zamanlar (20-25 sene filan önce sanırım, benim çocukluğumda) kumarhaneler vardı ve yasaldı. yüksek tabakaya hitabeden otellerde filan olurdu.ne oldu da yasaklandı? kumarhane yasaklamanın mantığı nedir yani?bilen eden var mı?
az önce bi "kumarhane baskını" haberi okudum da aklıma geldi...
türkiyede bi zamanlar (20-25 sene filan önce sanırım, benim çocukluğumda) kumarhaneler vardı ve yasaldı. yüksek tabakaya hitabeden otellerde filan olurdu.

ne oldu da yasaklandı? kumarhane yasaklamanın mantığı nedir yani?
bilen eden var mı?
0
delfina
(22.09.11)
(bkz: türk ceza kanunu)

madde 567
0
kya
(22.09.11)
kumarhane isleten tiplerin karanlik tipler olmasi; zamaninda borc yuzunden oldurulen, sakat birakilan, kacirilan, iskence goren veya tehdit edilen kisilerin coklugu; kara para akisina zemin hazirlamasi gibi onlarca neden aklima geliyor. kac ailenin ocagina tuy diktigini tahmin bile edemiyorum.
ustelik bu sadece bizim ulkemize ozgu bir sey degil bildigim kadariyla. yani bu tur olaylarin yasanmasi.
kktc'de serbest oldugu icin eskinin cogu patronu oralara goc etti bildigim kadariyla. zengin kesim oraya gidip az sirket batirmadi. birebir bildigim bir ornek mudurnu tavukculuktur. baska sebepler olsa dahi kumar da buyuk etkendir.
0
entrapmen
(22.09.11)
ben hatırlıyorum 96-97de filan yasaldı sanırım. ama hatırladığım bişey var o da her akşam haberlerde kumarhanelerde vurulan insanları görüyodum. bu yüzdendir belki.
0
only the strong survive
(22.09.11)
bulgar'da, ve (yani!!!) kıbrıs'ta serbest, onu biliyorum. burdan kumarhane turları oluyor bulgar'a halen..

peki avrupa'nın diğer ülkelerinde (fransa, italya, yunanistan, almanya, ingiltere, fransa, vs) durum nedir acaba?
serbest mi, yasak mı kumarhaneler?
0
🌸delfina
(22.09.11)
tam olarak "neden yasak" bilmiyorum ama, yasakladığı dönemde -benim çocukluğumda- gazete ve televizyonlarda çok fazla "kumar borcu - intihar - cinayet - mafya" tarzında haber çıkıyordu. tabi bir şey hakkında bu kadar haber çıkıyorsa, devletin/hükümetin "şunları haber yapın, kumarhaneleri yasaklıycaz" demesi lazım. netekim, kumarhanelerin mafyaların/çetelerin himayesinde, devlet tarafından kontrol edilemiyor oluşu var.
0
lord esseginziki
(22.09.11)
entrapmen
(22.09.11)
yanlış hatırlamıyorsam kumarhanelerin kara para aklamak için kullanıldığı söyleniyordu.
0
hyu
(22.09.11)
çok uzağa gitmene gerek yok kıbrısta serbest.
0
nedensizce
(22.09.11)
istanbula gelen Cruise gemileri,Türk Yasalarının Gerektirdiği şekilde Türkiye karasuları içerisinde Kumar oynatamazlar aslında....Ege denizinden Marmaraya girdiği anda Kumarhane Bölümünü Kapatmak zorundadırlar.
İstanbul Kalkışında İse, Karaköyü terkettikten 30 dakika sonra Marmara açıklarında Kumarhane faaliyetlerine baslayabiliyorlar.( ne kadar yasal bilmiyorum)
Ancak, Çok ilginç!!!Karaköy limanda iken, Kumar oynatan Bazı Cruise gemileride var olduğunu biliyorum. Esasen İstanbulun tam göbeğinde Kumar oynatılıyor aslında!
Ama Savcılarımız Bu konuda Bişey yapamazlar. Neden mi? Cruise gemilerinin arkaları Çok sağlamdır.
0
voyage
(22.09.11)
Çok başa bela oluyordu mafya, önünü alamıyorlardı. Bir de hazır sömürge vardı aşağıda, yasakladılar, kıbrıs'a götürdüler.
0
coldbound
(22.09.11)
voyage sadece bilgi olsun diye söylüyorum cruise gemilerinin sağlamlığından ziyade, uluslararası kanunda kumar ile ilgili bir ibare olmadığından istediğin kadar uğraş o gemilerin kumar oynatması konusuna yapabilecek birşeyin yok.
0
saiko
(22.09.11)
(bkz: vergi)
0
latios
(22.09.11)
cruise gemilerinde gemi yola çıktıktan sonra türkiyede bir yerde durmayacaksa oynatmalarında bir sakınca yok. aynı durum cruise gemileri transit geçiyorsa da geçerli sonuçta bir zararı yok.

bunun dışında kumarhaneler mafyayla mücadele edemedikleri için kapatıldı ve türkiye o zamandan beri inanılmaz turizm zararında. alacaklardı canavar gibi vergiyi, kim ne kaybetmiş bize ne kendilerine hakim olsun insanlar. şimdi kıbrısta, bulgaristanda iyice kontrolden çıkmış mafyaya paraları yediriyor insanlar (geliri geçtim cari açığa katkı oluyor)

kara para aklama konusunda da şunu diyim kara para olmasaydı türkiye şu anda ne haldeydi bilemezsiniz. ekonomide inanılmaz boyutta kara para var. (kaç tane getir nerden getirdiğini sormayacam yasası bile çıktı) bir sürü saçma sapan işletme sizce napıyor? kar etme ihtimalleri olmadığı halde?
0
darknum
(22.09.11)
Bu kadar kişi yazmış ama bir kişi de dememiş ki "Kıbrıs'a para kaynağı yaratmak için" diye.

Kumarhaneler çok ciddi gelir kaynaklarıdır ve çok büyük paralar temiz şekilde döner. Kuzey Kıbrıs'ın hem turizm hem de yan gelirlerini arttırmak için Türkiye'de kumarhaneler kapatılmıştır.
0
ataturkiye
(22.09.11)
(bkz: ömer lütfi topal)'ın öldürülmesi bardağı taşıran son damla olmuştu ve kumarhaneler kapatılmıştı diye hatırlıyorum.
0
baldur
(22.09.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.