[]

iş görüşmesi - kıyafet

yarın görüşeceğim firma bir internet marketing ajansı. kıyafetlerinin oldukça serbest olduğunu biliyorum. peki iş görüşmesine nasıl gidilmesi lazım şimdi? takım elbise bariz sırıtacak ama iş görüşmesiyle çalışan kıyafetleri aynı olmayabilir diye düşünüyorum.




 
senin başvurduğun departman ne, ne yapıcaksın?


  • tepedeki psychedelic adam  (22.09.11 00:04:28) 
arama motoru optimizasyonu


  • restlesss  (22.09.11 00:05:14 ~ 00:06:01) 
o zaman hiç kasmana gerek yok ki ortamda giyinen insanlar da rahat diyorsun. yani takım elbiseye filan hiç gerek yok. düzgün bi pantolon ve gömlek giyip git. kravatsız rahatsız hissederim dersen onu da tak ama gerek yok gibi bahsettiğine göre.


  • tepedeki psychedelic adam  (22.09.11 00:09:06) 
keten pantolon üzrenine düz renkte bi gömlek altına dexter tarzında bi ayakkabı. tiril tiril çok hoş durur bence.


  • biramayası  (22.09.11 00:12:24) 
hem spor, serbest hem de şık görünecek bir kıyafet tercih etmelisin bence. çünkü anladığım kadarıyla bir banka kadar takım kıyafet sıkılığı olan bir yer gibi gelmedi bana. o nedenle resimdeki soldaki arkadaş güzel görünüyor.

(git: imageshack.us)
  • kedu  (22.09.11 00:13:08) 
iş görüşmesi için takım elbise giymek kadar aptalca ve sahte bi şey yoktur... kendini neyin içinde şık ve rahat hissediyorsan öyle giyin.


  • Rawkon  (22.09.11 00:25:44) 
takım elbise diyenler kesinlikle çılgın, ya da bu sektörü bilmiyorlar. kot + güzel bir gömlek, en olmadı smart casual başka şeyler. eğer yönetici adayı değilsen tshirt bile olur.. yeter ki kumaş pantolon ve kravat hatası yapma!


  • efendy  (22.09.11 00:34:41 ~ 00:35:10) 
ajans ise, şortla gitsen bile olur. Kot gömlek iyidir, ya da o tarz birşey.

Takım elbiseyle gidersen götleriyle gülerler.

Hangi ajans olduğunu mesajla gönderir misin?
  • bonjurkes  (22.09.11 00:45:10) 
sektörün "kravat takanları asla çalıştırmayız" tavrı varsa bilmem ama güzel giyinmek (dikkatli giyinmek) saygı göstergesidir. sizi işe alacak kişiler de şirketi temsil ettiğinden işe saygınızı gösterir. hoştur yani... giymezseniz alınmazsınız diye bişey yok ama giymenin de zararı yok.

işinizde çok iyisinizdir en ciddi iş yerinin görüşmesine şortla gidersiniz alınırısınız ama rekabet çok küçük detaylar sizi öne geçiriyor. hatta şöyle bir anektod aktarayım:

yazılım işiyle ilgili bi firmanın ik görüşmesinde ellerindeki kağıtlar oluyor ya orada kılık kıyafetle ilgili bir madde görmüş arkadaşım. kriterlerden biri yani..

neyse çok uzattım anladınız ama siz
  • paltar yuyan masin  (22.09.11 00:56:25) 
kot pantolon ve t shirt


  • cdiyez  (22.09.11 01:35:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.