[]

Hoparlör Seçimi Yapamıyorum

Bilgisayar karşısında distorsiyonsuz, yüksek volümlü, kristal berraklığında müzik dinlemek, hayatın tadına varmak istiyorum. Bu iş için ayrılabilecek bütçe 200-250 tl civarında.

Bugün MediaMarkt'ta gezinirken Logitech-Z4'ü dinledim hoşuma gitti. Fiyatı 174 tl.
www.logitech.com&cl=roeu,en

300 tl'ye yine Logitech'in THX sertifikalı Z-2300 modeli vardı.
www.logitech.com&cl=roeu,en

Z4'e göre çok daha tok çıkıyordu sesi ancak o kadar uçmaya gerek yok diye düşünüyorum.

1- THX nedir? 150 ytl daha fazla para vererek elde edeceklerim nedir?
2- 200 YTL civarına 5.1 sistemler de almak mümkün. Bunların ses kalitesi 174 ytl'lik logitech z4 kadar iyi midir? Winamp'tan mp3'lerimi 5+1 dinleyebilir miyim? Oyunlar 5+1 desteği veriyor mu? Kısacası 5+1'in nimetleri kullanılabiliyor mu?
3- Bir öneriniz var mı?

 
mp3'leri 5.1 dinleyebilirsiniz ama stereo kaydedilmiş bir parçada front center'dan ses almak işin doğasına aykırı.

ama gene de ac3 olarak kaydedilmiş ses dosyalarını 5.1 desteği ile dinlemeniz mümkün. Yalnız bu ses dosyaarı genellikle test için yapılmış demolar oluyorlar. Misal siz sanki ormandaymışsınız ve dinozorlar etrafınızı sarmış gibi hissettirecek test kayıtları, veya bir helikopter çevrenizde dolaşıyormuş gibi hissettirecek kayıtlar vs...

thx hakkındaki sorularınıza ilgili başlıkta bolca cevap bulabilirsiniz
  • kimlanbu  (07.06.08 21:54:26 ~ 21:55:40) 
eğer en büyük amacınız bilgisayar karşısında müzik dinlemek ise, 2+1ler veya çok kaliteli 2.0lar çok daha mantıklı seçimler olacaktır. zira 5+1 dinleyebilseniz bile müziği, doğal olmayacaktır. dvd-audio olan diskler hariç doğal yoldan stereo'dan daha yüksek kanalda yayın yapan format yok diye biliyorum.

benim tavsiyem ise bir türlü kendisinden vazgeçemediğim logitech x230. kendisinden daha iyi müzik kalitesi veren bilgisayar sistemine rastlamadım. çok şekerler.
  • karapolisnas  (07.06.08 22:43:03) 
1.thx destekli medyayı nereden bulursun bilmiyorum. divx vs lerde stereo dan sonra en bulunan seçenek ac3 yani 5.1 ses diyelim. dvd ler de keza öyle ama dts falan da bulabiliyorsun.
2. mp3ler 5 kanal kaydedilmediyse dinleme şekli tüm hoparlörlerden aynı ses gelmesi şeklinde olur. 5.1 sistemlere aşinaysan bunun çok süper olmadığını anlıyorsun bir süre sonra. oyunlar çok leziz 5.1 desteği verebilir oyununa bağlı. filmleri çok güzel 5.1 ile izleyebilirsin mesela süper olur ne diyeyim.
3. 100 usd üstü vereceğin ve içine sinen bir hoparlör sistemi işini görecektir. zaten 2008 in ortasında 5.1 i yeni duyuyorsan mümkünse en pahalı sistemi alma bir giriş yap konsepte alış. sonra alışınca gider home theater kurarsın. mediamarkt ı da biliyorsun bak ne güzel şeyler var orada.
  • ozdek  (07.06.08 23:00:10) 
thx mükemmel bir sistemdir. alcaksanız onu alın. izlediiniz şeyin thx destekleyip desteklemediği önemli değil resmen sinemadaymış hissi yaratıyor. ben eski model bir thx le film izledim inanılmaz kaliteli ses veriordu. creative di.


  • rentts  (08.06.08 12:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.