[]

2. el araba alip-satarken odemeyi nasil hallediyoruz?

Notere gitme, gerekli belgeler kismi webde bir suru sitede iyice anlatiliyor ama merak ettigim odemeyi nasil halledecegimiz. Sonucta iki birbirini tanimayan insan var alis-verisi yapan. Notere gitmeden once bankaya gidip parayi transfer mi etmeli, yoksa noter isleminden sonra mi yapmali?

Ben su anda satici oldugumdan para transferi noter isleminden sonraya kalmasin istiyorum. Ne de olsa o zaman artik arac alicinin olmus oluyor. Kendimiz kagida kisa bir satis sozlesmesi yapsak, onu imzalayip bankada transferi gerceklestirsek alici da kendini guvende hisseder mi? Bana makul gelen yol bu. Sizin de ozellikle yakin zamanda yasanmis ornekleriniz varsa, paylasirsaniz sevinirim.


 
biz alırken arabayı noterde yapmıştık ödemeyi. noterde kadın sormuştu para alışverişi tamam mı diye tamam dediğimiz zaman imzayı vs. atmıştı sıkıntı olmadıydı.


  • altini ser incisi ker  (21.09.11 10:25:32 ~ 10:26:29) 
Birkaç kere araba sattım tanıdık galeri vasıtasıyla 3. şahıslara, hepsinde de önce para hesaba geçtikten sonra notere gidldi.


  • efebb  (21.09.11 10:26:07) 
noter devrinden evvel paranın el değiştirmiş olması lazım. genelde bu iş noterde yapılır zaten.

ayrıca noter sözleşmeyi imzalatmadan evvel satıcıya "tüm paranı aldın mı" diye de sorar genelde.
  • hevipeyra  (21.09.11 10:28:15) 
noterde işlemden hemen önce +2


  • istanbul beyefendisi  (21.09.11 10:31:31) 
Noterde yapildigini soyleyen arkadaslar, orada nakit mi veriyorsunuz? Buyuk meblalar (10bin ustu) oldugunda da mi boyle yapiliyor?


  • wpi  (21.09.11 10:41:07) 
evet nakit tabii ki. biraz dikkatli olmak lazım bugüne kadarki üç alışverişimde çok şükür sıkıntı yaşamadım


  • istanbul beyefendisi  (21.09.11 10:52:43) 
ev alım satımlarında, tapularda artık bloke çek kullanılıyor. nakit yok.
yüksek fiyatlı araba alım satımında da kullanılabilir gibime geldi. neden olmasın yani.

  • delfina  (21.09.11 10:56:47) 
@wpi; evet noterde veriyorum ben parayı. bir miktar kapora olarak yatırıyorum 250 tl falan hesabına. kalanını noterde veriyorum.


  • altini ser incisi ker  (21.09.11 11:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.