[]

past continuous tense'in for ile kullanimi

past continuous'un for ile kullanilabilmesi mumkun mudur? in order to anlami tasiyan for'dan bahsetmiyorum. hani su perfect tense'ten tanisik oldugumuz for. since'in kardesi olan. they were triying that for many years denebilir mi mesela? boyle kilcikli bir kullanimi var mi for'un?




 
olmaz bence. they had tried for many years demen gerek.

zaman çizelgesi düşün.

--------------------geçmiş-------------------günümüz
<-past perfect->past<-present perfect->present

yani geçmişten bir noktaya kadar olan süreyi anlatmak istiyorsun sen. mesela benim 5 yaşıma kadar geçirdiğim süre filan.

edit: had been trying de dersen de bi sorun olmaz tabii.
  • dambil  (19.09.11 17:27:12 ~ 17:28:17) 
şu örnekte vermek istediğin anlam da aslında perfect'le verilen anlam. yani böyle yazsan da anlaşılır tabi ama yine de doğrusu perfect'lisi oluyor.


  • tepedeki psychedelic adam  (19.09.11 17:27:30) 
dediğin gibi kullanılır bence.


  • cilgin fantezilerin adami  (19.09.11 17:31:19) 
perfect tense kullanmanin cok daha iyi bir alternatif oldugunun farkindayim. bir sozun orjinalini dusunuyordum ve aklimda o soz past continuous + for seklinde kalmis. hafizam mi beni yaniltiyor yoksa boyle geri planda kalmis bir kullanim mevcut mu diye dusunmustum. past perfect continuous varken teferruat ama boyle kullanmak. hak verdim. :)


  • jack of hearts  (19.09.11 17:35:21) 
kullanılır doğru.


  • baldur  (19.09.11 17:40:06) 
böyle bir kullanım mevcuttur. "They were trying for years" Yılalrdır deniyorlardı, artık vazgeçtiler. Denemiyorlar anlamında. Past tense yardım edecek bir time aspect le kullanmak isterseniz de for u past perfect tense ile kullanabilirsiniz.


  • anuk kokulu sair  (19.09.11 17:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.