[]

h1b ve green card farki nedir?

merhaba.. merak ettigim konu baslikta.. diyelim ki amerika li bir firmadan full-time ve suresiz olacak sekilde bir is teklifiniz var.. sonra? uscis in sitesinde okudugum kadari ile sanki sadece direk green card basvurusu yapiliyor, i-140 denen belge ile.. ama sozlugu okudugumda ise ise green card dan once h1b denen basvurunun yapilmasi gerektigi soyluyor.. biraz kafam karisti.. nedir ne degildir diye.. graduate seviyesinde (yani master ya da diplom) bir muhendis soz konusu.. birileri acaba aydinlatabilir mi beni? simdiden tesekkurler..




 
H1B, ABD'de bir sure calismak ve oturmak icin gerekli olan vizedir. 3 seneligine verilir. Suresi doldugunda, ikinci bir 3 seneye uzatilir. Bu calismanin, size bu vizeyi almaniz icin destek olan firmada gerceklesmesi lazimdir. Bu isten istifa etmeniz ya da cikarilmaniz halinde, turist vizeniz yoksa, kacak durumuna dusersiniz. Yesil kartin ne oldugunu anlatmaya gerek yok herhalde. H1B vizesi olan kisiler, yesil karta muracaat hakkina sahiptir. Ancak bu hak, her H1B vizesi olanin, yesil kart alabilecegi manasina gelmez. Ilk 3 seneyi doldurdunuz. Sirket calismanizdan memnun oldugu icin, ikinci 3 seneye de uzattirdi vizenizi. Iste bu alti sene zarfinda yesil karta muracaat etmissiniz ve alamamissaniz, ABD'yi iki seneligine terk etmeniz gerekir. Turist vizesiyle girebilirsiniz, o ayri. Ama yasal olarak calisamazsiniz. Ozet gec pic: Direkt yesil kart yok. H1B var. Onun da yesil kart garantisi yok, ama muracaat hakki var.


  • compadrito  (19.09.11 13:53:29) 
www.uscis.gov

peki bu ustteki linkteki nedir? aradaki farki goremiyorum.. yani yurtdisindan direk bir is teklifi alirsak direk buna basvurulabildigini anliyorum ben buradan.. nerde hata ediyorum acaba?

bir de bu alttaki link mesela.. aradaki farki bir turlu cikaramiyorum.. sonucta ikisi de i-140 doldurulacak diyor ve i-140 in karsiligi green card degil mi?

www.uscis.gov
  • raizti  (19.09.11 15:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.