[]

akıl fikir

oturduğum ildeki büyükşehir belediyesi meslek edindirme kursları kapsamındaki makyözlük kursuna gitmeyi düşünüyorum. bu kursların sonunda meb sertifikası veriyorlar mı? bir de bu kurstan çıkıp makyözlük yapma ihtimalim var mı? (yaklaşık 500 küsur saat eğitim)
aynı şekilde masör-masöz kursu hatta klasik masaj teknikleri kursu var (564 saat, az buz değil)

siz olsanız hangisini seçerdiniz?

 
ben masajı seçerdim. masaj daha önemli hani akupunktur yapmak gibi :) özel noktoroları öğreniyorsun falan hem çok para var o işte hem de sevgilisiz kalmazsın :P haah yok valla süper bak masaja git ben de çok isterdim ahhh


  • neira  (19.09.11 11:39:14) 
masözlüğü boşver, farklı algılanıyor bizim millette. makyözlük iyidir.

edit: seni bayan olarak varsayarak yaptım bu yorumu strawberry. yoksa masörlük iyidir.
  • evvesa  (19.09.11 11:40:35 ~ 11:41:50) 
İkisi de sakat. Masözlük şöyle sakat, kendi yerini açmazsan saçma sapan müşterilerle karşılaşma ihtimalin var, işverenin de "azıcık tolerans göster" derse fena olur. Arkadaşın takıldığı bir hatun masözdü oradan biliyorum.

Makyözlük de şöyle sakat, porselen makyaj vs denk gelmezse para kazanamazsın. Kendi yerini açmazsan para kazanamazsın, hep aza tamah etmen gerekir. Eski bir arkadaşım kuaför olduğundan ve milyon tane makyöz değiştirdiğinden biliyorum. Ayrıca nişan, düğün dışında fazla makyaj müşterisi gelmiyor. Gelen müşteriler genelde katalogdan bir manken seçip "beni buna benzet" diyorlar. Makyajı yapıyorsun, hiç benzemedim diyip azarlıyorlar, diyemiyorsun ki gtme benziyordun zaten en fazla bu kadar oluyor.

Bu bilgiler ışığında seçimini sen yap.
  • kimlanbu  (19.09.11 11:51:13 ~ 11:52:11) 
evet, tam olarak o kastettiğin belediye kurslarında, çok çok yakın bir arkadaşım öğretmen (makyaj eğitmeni)
ondan dolayı çok yakinen biliyorum konuyu. kesinlikle makyaj tavsiye ederim. iş imkanların gerçekten geniş olabilir
(tabii biraz girişken, atak, sosyal bir insansan...)

@kimlanbu, bu arada bahsi geçen makyaj kurslarında güzellik makyajı dersi verilmiyor. sahne makyajı-plastik makyaj eğitimidir o kursun içeriği. o kursta eğitmen olan; sahne-dekor-kostüm-makyaj mezunu, yüksek lisanslı eğitmen arkadaşım, güzellik makyajını bilmez yani hatta, öyle diim :)

masözlüğü boşver derim. o işi genelde beden eğitimi fakülteleri öğrencileri ve mezunları ek iş olarak filan yapıyolar. hem öküz gibi çevreleri, hem de bilgileri çok fazla. bence onlarla aşık atman zor olur
(o işi yapan da tanıdıklarım var. dediğim gibi spor akademisi mezunları hep)
  • delfina  (19.09.11 11:56:28 ~ 11:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.