[]

kendini tekrarlamak ne demek?

merhaba
ben uzun zamandir merak ettigim kendini tekrarlamak deyimini sormak istiyorum.
bir kimsenin sarkicinin yonetmenin yazarin kendini tekrar etmesi tam olarak ne demek.yani bu sahis madem ki guzel birsey yapmis ki zamaninda artik kendi yaptiklari guzel olmadigi icin mi kendini tekrar etmis etiketine hak kazaniyor.bu adam madem iyi bisey yaptiysa kaliteli bir insandir ve bos degildir.haliyle yeni bir sey yaparken bunun kendini tekrar etmek olacagini da pekala anlayabilecek kapasitededir.
merak ettigim kendini tekrar etmenin esigi nedir nereye kadar yeni bir sey yaarsan kendini tekrar etmemis nerden sonra kendini tekrar etmes oluyorsun?

 
gelişmek anahtar kelime sanırım. gelişme yoksa, bu deniyor böyle.

gerçi bi de şu var; mesela erol evgin, sittin sene aynı müzikleri yapmış bi adam. "kendini tekrar ediyor" denmiştir çok.

ama ortaçgil'in de çizgisi, tarzı hiç değişmedi. ona demiyoruz "gene kendini tekrar etmişsin ortaçgil, hım hımmm" filan diye...

ya galiba şöyle bişey; alt seviyelerden başladıysan, kendini geliştirmen bekleniyo işte... ama zaten kafada tepeden girdiysen ve bi tarzın varsa, kimse bakmıyo belki de gelişmişin-gelişmemişin durumuna...

mesela levent kırca sittin senedir kendini tekrar eden bi adamdır gözümde...
ama cem yılmaz, zaten standart yükseltici bi giriş yaptı çıktığı yıllarda. daha sonra da işte onu filmlerle, bilmemnelerle geliştirdi. filan filan...
hala altımıza zıchıyoruz gülmekten adamı izlerken...
  • delfina  (19.09.11 04:46:28 ~ 04:53:59) 
serdar ortaç.


  • colg fusion  (19.09.11 09:19:52) 
yeni bir fikir, gelişme gösterememek demek.

mesela dizi senaristiyim. modern olmaya çalışan elitist takılan bi kadın, biz anadolu çocuğuyuz şeklinde takılan daha muhafazakar bi baba, haylaz erkek çocuk ve duygusal kız çocuk, ve onların samimi, dolandırıcı, zengin, sanatçı, her birinin yancısı arkadaşları şeklinde bir dizi senaryosu yazdım. ve çok tuttu.

sonra başka bir dizide, karakterlerin yerini değiştirdim; ( haylaz erkek çocuk çapkın yakın arkadaşa evrildi, her şeye karışan anne eklendi vs ) başka bir senaryo gibi tekrar yazdım.

sonra yine yaptım aynısını. böyle gider bu.

işte bunu yapmaya kendini tekrar etmek deniliyor. yeni bir fikir, yeni bir çatışma, yeni bir karakter yok; daha öncekilerin evrilmiş, yandan yemiş halleri var.

isim vermedim geçri ama kimi yazdığımı anlamışsındır.
  • repins  (19.09.11 09:41:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.