[]

Bas gitarı nasıl bilirsiniz arkadaşlar?

Birisi gelip o efsane geyiği açıyor. "Bas gitarı zaten çoğunlukla duyamıyoruz metal parçalarda bilmemnelerde, olmasa da olur di mi lan?"

Cevabınız terbiye sınırı dahilinde nasıl olurdu?


 
cevap vermezdim sunu dinletirdim

www.youtube.com
  • eski usul mat  (18.09.11 23:32:47) 
bas ve davul kötüyse herşey kötü gider. o yüzden bence o insanların duymuyoruz diye iddia ettiği sesler aslında olayı götüren, düzene oturtan şeydir.


  • kediebesi  (18.09.11 23:33:57 ~ 23:34:53) 
  • uykusuz her gece  (18.09.11 23:38:00) 
şarkının temeli bateri ve bas gitardır


  • metehan01  (18.09.11 23:40:04) 
steve harris der susardım.


  • yvandal  (18.09.11 23:43:01) 
panpa şöyle bi benzetme var bas gitarın orkestradaki yerini anlatmak için:
bateri tuğla, bas gitar ise onları bir arada tutan çimentodur. gitar ise duvarın sıvası ve boyasıdır.
en aptal adama böyle anlatınca anlamaya niyetliyse bişeyler belirir yani kafasında.
bas sesler olmadan yapılmış şarkı baş ağrıtır. doygunluğu ve dengeyi sağlamak için bas sesler şart. denebilir bence.
  • take me rufee2  (19.09.11 00:17:02) 
olm çimento mimento değildir lan illa bas gitar. "bas gitarın önemini varlığında anlamazsın abi, olmadığında anlarsın" geyiği bir, şu çimento muhabbeti iki. 12 yıldır şu enstrümanı çalıyorum, şu iki geyik peşimi bırakmadı anasını satayım.

bas gitarı nasıl çalarsan bas gitar o görevi görür. çimento da olur, boya da olur, sıva da, cila da. nasıl çaldığınla alakalı. modern batı müziği tarihi boyunca genel anlayış rock müzik = elektro gitar müziği olduğu için, bas gitaristler hep geri planda kalmıştır. öne çıktıkları iki tür progressive ve (ucundan) fusion'dır.

dolayısıyla şu geyiği çeviren adama terbiye sınırları dahilinde "bilmediğin konular hakkında ileri geri konuşma, progressive müzik dinle öyle konuş" derdim. hele bi geddy lee'yi, chris squire'ı, tony levin'i, billy sheehan'ı dinlesin, sadece metal dinleyen müzik beğenisi kısıtlı bir arkadaşsa sean malone'u, steve harris'i, dan briggs'i, steve digiorgio'yu, arif mirabdolbaghi'yi dinlesin, ondan sonra tartışalım.
  • resistance is futile  (19.09.11 01:10:57) 
Tercih meselesi. Her müzikte Bariton sesler kullanmak zorunda değilsiniz. Bas gitar olmadan da müzik yapılır. Tonlarınızı adam gibi ayarlarsınız kulak falan da tırmalamaz. Klasik müzikte de aynı şekilde. Tercih meselesi, o adam öyle düşünüyorsa yanlış veya doğru diyemeyiz.

www.youtube.com şu müziğe kulağımı tırmalıyor kapat gürültüyü diyenler var.
  • vexations  (19.09.11 01:20:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.