[]

Bilkent MBA

Aziz dostlar, Bilkent MBA hakkında birkaç sorum olacak. Buraya başvurmayı düşünüyorum önümüzdeki süreçte.

1. Derslerin işleniş tarzı nasıl? Sürekli ödev, proje, sunum, makale vb. çalışmalar odaklı mı? Yoksa tipik vize/final şeklinde mi? Sınavların zorluk derecesi sizce nasıl?

2. Özel sektör çalışanı olarak beni en çok düşündüren işle beraber dersleri yürütmek. Part time MBA düşünüyorum, dönemde 2 veya 3 dersten 3 yılda bitiyor. İşle beraber nasıl gider sizce?

3. En can alıcı nokta: burs meselesi. Lisans not ortalamam düşük. GMAT'ten en az 650 isteniyormuş, iş deneyimiyle yüksek GMAT'i birleştirsem kısmen de olsa burs alabilir miyim? Mülakat performansı ve referans mektupları da önemli deniyor.

"Sen kimsin ula?" derseniz, bilgisayar mühendisiyim, Bankacılık ve BPM uygulamalarını geliştirme üzerine 1 yıla yakın deneyimim iş deneyimim var şu ana dek. Bahar döneminde öğrenci almıyorlar galiba ancak başvuracağım döneme dek 2 sene profesyonel deneyim sahibi olurum. Bu süreçte de GMAT + TOEFL'a gireceğim ve para biriktireceğim, ayrıca İstanbul (özellikle Sabancı Ü.) ve yurtdışı alternatifleri de araştıracağım (böyle bir durumda işten ayrılmam lazım tabi).

Son not olarak da MBA'i de askerlikten kaçma veya yapmış olmak için yapmıyorum kesinlikle, ilerisi için bazı hedeflerim var, MBA bana bunların yolunu açacak. Neyse çok uzatmayayım, deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorumç

 
1) Hem Ders isleniyor hem de alakali bi suru proje, sunum paralel olarak gidiyor. Ama sadece proje yapilan dersler de var.

2) Hic bir zorlugu olmuyor, aslinda hocalar vs. de calisan kisiye mutlaka kolayliklar yapiyorlar, senin hocalarla iliskilerin de onemli tabi ama ozellikle saatler konusunda cok problem yasamazsin. Ancak ben lab da sabahladigim gunlerin cok oldugunu hatirliyorum, ertesi gune biraz yorgunluk oluyor. Aslinda is yeri de bu tur seylere musamaha gosteriyorsa bir problem olmaz.

3) ben 600 GMAT, 2,7 ortalamayla girdim ama burs talebim olmadi, onlar da vermedi zaten :)

Sonuc olarak su anda profesyonel is yasaminda biri olarak bilkenti hic bir sekilde diger Turk okullarla ayni kefeye koyma, bence tr deki en iyi mba egitimi bilkentte (aasbc sertifiklali tek okul burada) hatta cogu amerikandan da iyi oldugu soyleniyor ama amerikada okumanin da cv yi epey partatacagi bir gercek.

MBA yaparken finans, marketing vs alanlari secip onalrin derslerini aliyorsun, alacagin derslerin yapmayi istedigin seylerle uyumlu olsun yeter
  • thefin  (18.09.11 14:18:42 ~ 14:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.