[]

bilgisayar ekranı ve bozulduğunu düşündüğüm gözlerim..

malum üniversite öğrencisiyim.
okulda dersleri ppt sunumları üzerinden işliyoruz. notlar hep bu sunumlar üzerinden bize veriliyor, sınavlarda bu notlardan sorumlu oluyoruz.

her sunum ortalama 50-60 slayttan oluşuyor ben bir sunumu yarım saat okumam gerekiyor. yani günlük 1-2 saat çalışmam gerekiyor bu sunumları.. bu uzun sürede gözlerimin yorulduğunu hissediyorum. ekrana bakamıyorum uzun süre..
sınav zamanı gelmeden sorunuma çözüm bulmak istiyorum saygıdeğer ekşi duyuru kullanıcıları.. bilgisayar ekranından daha az rahatsız olmak için ne yapabilirim? ne önerirsiniz?

- uzaklık 30 - 40 cm..
- masada çalışıyorum..
- ekranın aydınlatması en düşük seviyede..
- bilgisayarım toshiba notebook..

özet: bilgisayar karşısında gözlerim çabuk yoruluyor, çalışmam gerekiyor çalışamıyorum. ne önerirsiniz?

 
yarım saatte bir 10 dk. dinlenin. ya da saatte bir 15 dakika falan. kendinize göre ayarlayın. dinlenden kastım gözleri mümkünse kapatıp olmadı bilgisayara hiç bakmadan.


  • copadam  (17.09.11 21:19:02) 
güneş gözlüğü mü kullanmalıyım?
ekrana film mi takmalıyım?
odayı/masayı daha fazla mı aydınlatmalıyım?
bilgisayar ekranının ışığını daha fazla mı açmalıyım?
sunumları bilgisayardan değil de fotokopiden mi çalışmalıyım?
  • istenmeyen_adam  (17.09.11 21:22:51) 
Ekran parlakligini arttirirsaniz gozunuz daha cok yorulur. Fotokopi olaral calisin veya gozluk kullaniyorsaniz ozellikli camlar var, bilgisayar kullananlar icin.

Not: Kendine tik atani ilk defa gordum. :)
  • Lim5  (17.09.11 21:35:28 ~ 21:35:59) 
tik'in ne işe yaradığını bilmiyorum basabildiğime tik basıyorum. ne anlama geliyor? :)

fotokopi yolu maliyetli yol ama yapacak başka bir şey yok sanırım..

oda da daha iyi aydınlatma yapsam, ekranla arkasındaki duvarın parlaklık farkı daha az olursa daha az yorulurum diye düşünüyorum.
  • istenmeyen_adam  (17.09.11 21:52:02) 
amazon kindle türkiye'de satılmıyor sanırım. bu alet bana gelmez. yani biraz basit yapılmış, kolay yıpranacak gibi duruyor. düşünün eğer gerçekten güzelse ben bununla günde 5 saat çalışırım bu aletin hali kalmaz bu kadar kullanıma.. genelde amerika'da satılan cihaz 1 yıldan az süre kullanım süresi için yapılmış cihazlar.. malum alım gücü ve tüketim ekonomisi.. apple ürünleri kullanıyorum sağlam olduğuklarına inanıyorum ama bu amazon kindle bana pek hoş görünmedi..


  • istenmeyen_adam  (18.09.11 00:22:10) 
  • sporty  (18.09.11 00:55:34) 
@sporty gözlerimi ve hayatımı kurtaran adamsın abi çok teşekkür ederim sana elimden gelen yardımı yapmak isterim eyvallah..


  • istenmeyen_adam  (18.09.11 01:02:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.