[]

yurtdışından telefon almak

merhabalar,

ülkemizdeki fahiş telefon fiyatlarını gördükten sonra yurtdışından telefon sipariş etmeye karar verdim. şimdi sorularım şunlar,

1-telefonun türkiye ile uyumlu olmaması gibi bir durum söz konusu olur mu? kendi sim kartımı takıp direk kullanmaya başlayabilir miyim? (blackberry almayı düşünüyorum şimdilik, değişirse yazarım yine.

2-fiyata ve kargoya ek olarak başka bir ücret ödemek zorunda kalır mıyım?

 
yurtdisindan getirilen telefonlarin pasaporta islenmesi zorunlulugu var. yurtdisindan geldikten sonra bir ay icinde herhangi bir gsm sirketi araciligiyla yapabiliyorsunuz 5 tlye. ayrica bir pasaport 2 yilda sadece 1 telefon kaydettirebiliyor.

simlock denilen olay yoksa, yani telefon yurtdisindan alinirken bir gsm sirketinden kontratli olarak alinmadiysa ve sim kartla calisiyorsa turkiye'de kendi hattinizla calisacaktir.
  • evvesa  (17.09.11 09:52:03) 
fiyata ve kargoya diye yazdığına göre yurtdışından direk telefon sipariş etmeyi düşünüyorsun.

Yurtdışından internetten sipariş ederek telefon getiremezsin, gümrükte cihaz geri yollanır, Türkiye'ye yurtdışından telefon getirmenin tek yolu, yurtdışından gelen birinin telefonu yanında getirmesidir.
  • bonjurkes  (17.09.11 10:01:00) 
bence gayet açık
"yurtdışından telefon sipariş etmeye karar verdim" =>2. cevabımıza bakacak olursak; "Yurtdışından internetten sipariş ederek telefon getiremezsin"

tik'in anlamı seni sonuca götüren cevaptır. evvesa'nın cevabı detaylı bilgi içeriyordu ama beni sonuca götürmedi.
  • zopcuk  (17.09.11 10:43:58) 
olay, senin sandığın, onun sandığı, şunun sandığı değil. ben eksik yazmış olabilirim, 10 saniye falan düşündüm bu duyuruyu yazarken, 2. cevapta da aradığımı buldum. çıkıp evvesa'ya sen ne lanet adamsın bi soruyu bile okumuyorsun da demedim, o da göz ucuyla okumuş benim soruyu sorduğum gibi, çok açık.
cevaba gitmek isteyen 2. cevabı okur, detaylı bilgi isteyen kalanları da okur. şimdi ise sadece seninle şu an yaptığımız bu saçma tartışmanın mesajlarının tiki yok, ekstra bilgi isteyenler gelip bunları okuyacak hep. zaman kaybı olacak boşuna.

  • zopcuk  (17.09.11 11:13:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.