[]

Bu kim bilen var mı?

Herkese merhaba,
Bilmiyorum siz de farkettiniz mi ama neredeyse her sektörden firmanın reklam panolarında boy gösteren bir insan kendisi. Özellikle yurtdışı eğitim/danışmanlık, dil okulları, eğitim-öğretim ile ilgili hizmet veren şirketler reklam afişlerinde hep aynı tipi kullanıyor. Bu kızın mesleği "Eğitim-öğretim fotomodelliği" mi ne yani? İstanbul'da her köşeden, her afişten bu kız fırlıyor resmen.



 
çok fazla tanıtımda kullanılmış yüzü. tanımayan birisi bulamaz.

birde sen dene şansını.

www.google.com
  • bagcivan  (16.09.11 23:19:26) 
stock fotoğrafta olabilir bu


  • nucleon  (16.09.11 23:21:21) 
Dünyanın en çok kazanan stock fotoğrafçılarından biri olan Yuri Arcurs'a ait bu fotoğraf.. Biz bile bu kadar iyi tanıyorsak dünya çapında düşününce adamın ne kadar iyi satışlar yaptığını görebiliriz :)

us.fotolia.com
  • sustain  (16.09.11 23:29:26) 
reklam ajanslarının, firmaların, yayın organlarının vs. bir haberi veya konuyu tamamlamak için ya da reklamlarda kullanmak için satın aldıkları görseller stocktur.

örneğin Yuri Arcurs bu fotoğrafı çekmiş, satışa sunmuş, sizin de belirttiğiniz gibi, danışmanlık şirketleri, dil okulları vs. bu fotoğrafı satın alıp kullanmış. Tabi ki sadece bu değil, aranılan konularda milyonlarca stock görsel mevcut stock sitelerinde.

bir kelime yazarsınız, karşınıza çeşitli kişiler tarafından çekilip satışa sunulmuş binlerce görsel alternatifi çıkar, size en uygun olanını satın alıp kullanırsınız. fiyatları da boyutlarına göre ortalama 1 dolar ile 100 dolar arası gibi oluyor. bu paranın %30 gibi bir miktarı fotoğrafçının oluyor. amaç sürümden kazanmak.

mesela bu fotoğraf, sadece fotolia.com sitesinde 1436 kere satılmış. diğer sitelerin de her birinde an az bu kadar satış olmuştur diye düşünüyorum :)
  • sustain  (16.09.11 23:40:57) 
öyle çat diye alıp kullandığında yakalandın mı bittin. bi dünya ceza ödüyorsun.


  • emrag  (17.09.11 00:00:41) 
kullanım hakları ile ilgili sözleşmeler var, sanırım, fiyat/kullanım hakkı gibi orantılar olabilir ondan emin değilim.

%30-%70 olayı değişiyor zamanla.. fotoğrafçı satış sayısını artırdıkça kademesi ve yüzdesi falan da artıyor. ben daha yeni başladım sayılır stock işine ama ayda 5-6 bin dolar civarı kazanan kişiler var bu ülkede :) zamanla artıyor çalışıp geliştikçe. tr.fotolia.com buradan sözleşmelere falan da ulaşabilirsiniz. türkçe kullanılabilen nadir sitelerden.
  • sustain  (17.09.11 00:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.