[]

naruto vs one piece ?

hangisi izleyeyim ?

şu an bleach izliyorum, o güzel misal, böyle hangisi daha karmaşık, daha yüksek yaş grubuna hitap ediyor ?


 
benim favorim one piece. 3. bölümdeki ayrıntısı 600. bölümde çıkıyor gün yüzüne vs. harika gidiyor şu anda. ayrıca japonya'da en çok satılan manga, en çok izlenen manga da yine one piece'tir ( dragon ball'u bile geçtiydi satışlarda, popülerliğinde de bi tek onla karşılaştırılır ). ama japonya dışında naruto fan'ı daha çok.

naruto'da epey güzel. bleach'ten fairy tail'den iyidir ve hatta ilk naruto ile başlamıştım. ama bence bi one piece değil.

ikisi de özünde 13-20 yaş arası erkeklere hitap ediyo. naruto'da ölüm göz yaşı daha fazla. fakat one piece izlerken senin gözlerin dolar, kendini nakama'lardan biri gibi hissedersin.
  • repins  (16.09.11 20:19:20) 
yaş grubu sıralaması bana göre bleach=naruto > one piece biraz daha çoçuksu kalıyor
bence one piece en iyisi ama narutoda güzeldir 135 den sonra 220 ve shippuden yap
bleach ik kısmı güzel ikinci kısım kötüymüş bence ilk kısmı bitir bırak
  • hitsumo  (16.09.11 20:27:59 ~ 20:29:29) 
naruto iirençtir.


  • retarded  (16.09.11 20:33:50) 
Bleach bana göre sevilecek bir anime değil ama Naruto'nun (ve Naruto Shippuuden'in) filler bölümleri hepsinden berbat. 220 bölümlük Naruto'nun yarısını at çöpe. Naruto Shippuuden'in de ondan kalır yanı yok.

Yeni serilerden Ao no Exorcist, Tiger & Bunny tavsiye ederim. Fairy Tail idare eder. Daha önce neler izledin bilmiyorum ama Bleach, Naruto, One Piece, Fairy Tail vs.'den çok daha iyi animeler mevcut. İzlediklerini yazarsan, üstüne ekleyebilirim tavsiye mahiyetinde.
  • shangrilla  (16.09.11 20:36:10) 
naruto iyi basliyo ama sonra boka donuyor, one piece izle. hatta death note izle.


  • anorexic penis  (16.09.11 20:43:54) 
çokta fazlas anime izlemedim ama, dragon ball, bleach, deth note, birkç tane daha izledim şu an ismi gelmeyen...

şu filler bölümler gerçekten bitiriyor animeleri, atlıyorum genelde zaten...

en son yenilerden torikoya baktım, o da biraz tırt çıktı...

elimde birkaç tane kısa soluklu anime var, misal ergo proxy vs, ama uzun soluklulardan da bir tane bulunsun isterim, 15 dk birşey ne de olsa...

bu arada izlediğim birkaç bölüme bakarak naruta bana da pek izlenebilir gelmedi ama, ileride ne oluyor bilemediğimden sorayım dedim...

her türlü tavsiyeyi alayım, ama "en" ler olsun, eh işte birşşey önermezseniz iyi olur...
  • nucleon  (16.09.11 20:46:07) 
şimdi burda bahsi geçen animeler hep shounen denen tür. genç erkeklere hitap ediyor. repins'in söylediği yaş aralığı. eğer daha yetiştkin bişiler arıyorsan seinen dedikleri türde bişiler bakman lazım ama onlar da genelde 22-26 bölüm filan iyileri. durum bu olunca tavsiye edilcek tek bişi kalmış. full metal alchemist: brotherhood. 63 bölümdü sanırım ya da 64. brotherhood oslun ama eski full metal da fena deildi ama bi brotherhood deil. direk brotherhood'u izle. yapılmış en iyi shounen animelerden biri bence hem seinen'e kayacak kadar da olgunluk içeriyor.


  • darkprophecy  (16.09.11 21:49:15 ~ 21:49:42) 
en iyi shounen / gelişmeli dövüşlü / : one piece sonra naruto / fillerları atla/ sonra fairy tail
daha kanlı, çarpıcı, +15 - + 18 : berserk ( hayatımda etmediğim küfrü tek bi karakterine ettim -.- ), elfenlied, death note vs vs
daha bilim kurgu tarzı: cowboy bebop, steingate

one piece çocuksu geliyor başta fakat anlatımı vs çok çok çok iyi.
  • repins  (16.09.11 21:50:46) 
Fullmetal Alchemist, Fullmetal Alchemist Brotherhood'u döver ama ikisi de güzeldir. İkisini de tavsiye ederim.

Ayrıca; Berserk, Samurai Champloo, Hellsing, Inuyasha, Basilisk, Baccano!, Black Lagoon, Claymore, Cowboy Bebop, Darker Than Black, Death Note, Elfen Lied, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Karas, Requiem from the Darkness, Paranoia Agent, Mushishi, Ouran High School, Rurouni Kenshin, Scrapped Princess, Space Adventure Cobra, Trigun, Wolf's Rain, Deadman Wonderland, Level E, Great Teacher Onizuka, Tengen Toppa Gurren Lagann, Highschool of the Dead izle derim.

Bunların arasında Shounen de var, Seinen de, doğaüstü olanı da var, olmayanı da. Arşive baktım da yazdım. Özellikle tavsiye ettiklerimi görünmez bkz ile işaretledim.
  • shangrilla  (16.09.11 22:06:49 ~ 22:07:54) 
uzun soluklu votoms var


  • hitsumo  (20.09.11 13:40:53) 
hocam arada 9 ay geçmiş cevap yazmışsınız :D one piece izlemeye başladım zaten bu duyurudan sonra, dedikleri kadar varmış, bağımlılık yaptı şu an...


  • nucleon  (03.06.12 19:25:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.