[]

doğalgaz projesi ve öneri kombi

selam dostlar..
doğalgaz kombi olayına giriyoruz. projeyi bir firmaya verip anahtar teslim almak pahalı geldiğinden tüm herşeyi kendimiz alıp usta tutup yaptırıcaz. ancak şu konuda bilgimiz yok, bu işin proje kısmı varmış, bu proje kaça çizilir? evden eve değişir sanırım. ev müstakil tek katlı çok genişçe sayılmaz. yaklaşık onaylı proje fiyatı ne olabilir? bir de 20000 kal ve üstü kombi tavsiyenizde olursa tadından yenmez bir cevap olabilir..
sevgi ve saygılarımla


 
projeyi bir firmaya verip anahtar teslim alın. belli ki zerre bilginiz yok.


  • exordinary  (16.09.11 11:24:42) 
rica ederim. herkes kendi bildiği işten ekmek yesin, işi anahtar teslim yapacak olan firma bunca yıllık tecrübesine binaen o ücreti istiyor. hadi kalkışın kendiniz yapın bakalım, doğalgaz açtırma şu bu işlemler için ve buna harcayacağınız mesainin bedeli o firmaya vereceğinizden az mı olacak fazla mı olacak kendiniz görün. yapmaya kalkıştığınız iş bir mühendislik işi. ukalalığa gerek yok!


  • exordinary  (16.09.11 11:43:15) 
o iş öyle kafaya göre yapılsaydı bu kadar mühendise, firmaya ihtiyaç olmazdı.

cevap: o işler öyle olmuyor, beceremezseniz anahtar teslimden pahalıya patlar size.
  • karrdanadam  (16.09.11 11:44:50) 
mühendislik işi tabiki önemli. ama iş sallama yapılıyor çoğu yerde. sonra bu iş atla deve de değil. projesi tabiki olacak. ben teknisyenliğinden bahsediyorum. firmanın bu işi yapan ustası gelip özel olarak bize yapacak. ne farkı var anlamadım??? kalp ameliyatımı yapıyoruz. kıçı boklu kalorifer işte..

bir de ben fiyat sormuştum.. yaptırayımmı yaptırmayayımmı diye sormadım. kararı verdik. çünkü hesaba göre 2000-2500 tl fark edecek.. sadece benim şahsi bilgim yok mühendis projesinin fiyatından. yoksa işi yapacak adam geldi ölçtü biçti malzemeleri belirledi. prosedür kısmı kaldı diyebiliriz. prosedür derken proje önemli ve ona uygun olacak tabiki.
  • extasy  (16.09.11 11:49:40 ~ 11:53:51) 
ben makine mühendisiyim, doğalgaz yetki belgem de var. normalde proje bedeli az tutar ama sana kıl olduğum için 2000 liraya yaparım.


  • exordinary  (16.09.11 11:55:49) 
proje çizmekle olmuyor bu işler. igdaşa başvurulacak, binada hiç doğalgaz yoksa gaz açtırılacak, sonra sizin abone işlemleriniz var. var oğlu var, tesisat döşemek yetmiyor. bunun takiplerini yapabilirim diyorsanız meydan sizin, 100-150 liraya çizdirirsiniz projeyi sonra didinip durursunuz.


  • exordinary  (16.09.11 11:57:21) 
gaz dağıtım ananonim (igdaş) bildiğim kadarıyla, anlaşmalı bir doğalgaz tesisat şirketine yaptırmayınca gazınızı açmazlar diye biliyorum. ene azından mühendis öyle olmalı.

proje 400tl civarı olsa gerek (aslında 300e falanda bulunabilir)

kombi olarak wiessman yada buderus markaları en iyiysidir.

bence sıkı pazarlık yapın ve doğalgaz tesisat şirketine yaptırın. onlar tecrübeli olduğu için, sizde bu işlerden anlamadığınız için, igdaş tan red yiyebilir sonrada uğraşıp durabilirsiniz.

not: evet. doğalgaz tesisatçıları, kazıklıyorlar malesef

edit: ve @exordinary +1 "proje çizmekle olmuyor bu işler. igdaşa başvurulacak, binada hiç doğalgaz yoksa gaz açtırılacak, sonra sizin abone işlemleriniz var. var oğlu var, tesisat döşemek yetmiyor."
  • neysene  (16.09.11 12:46:38 ~ 12:49:48) 
exordinary; basit bir soruydu ya.. nerelere getirdin.. tartışma olsun diye açmadım başlığı. kaç para dedim yaw.. şukadar tutar diyerek yardımcı olacaktın sadece. ben cahil cuhela bir adam değilim. bağlı bulunduğumuz ilin gaz şirketine başvurduk. abanolelik işi daha sonra olacak, herşeyin sırası var.. takip işlerinde ne var anlamadım. başvuru tamam, proje yapılacak. projeye uygun tesisat döşenecek, kombisi tarafımdan alınacak, kontrolleri yapılacak ok.lenirse gaz açılacak.
konuyla hiç ilgisiz biri değilim. proje nekadar tutar bilmiyorum sadece. bizde daha önce 4-5 daire bu yöntemle yapıldı.(ama ben ilgilenmedim) bu da onlardan biri olacak. bilgin olsun diye soluyorum.. cevaplar ve ilgin için teşekkürler..

  • extasy  (16.09.11 13:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.