[]

çeviri sorusu: a couple - a few

benim bildiğim ikisi de aynı anlamlı a couple'la a few'in.. ama emin olamadım tam. siz olsanız hangisini kullanırdınız?

- a couple years later
ya da
- a few years later

aralarında bir anlam farkı varsa yahut biri yanlış kullanımsa belirtirseniz sevinirim.

 
few kullanırdım ben ama neden bilemedim.. o daha sempatik geldi..


  • buzzlightyear  (15.09.11 17:00:58) 
couple "of"la kullanılır genelde ve çift anlamına gelir. few'se birkaç. farklılar yani. a couple years later da kullanılabilir gerçi. yani few yerine couple desen de sorun olmaz ama daha az resmi ve genelde konuşma dilinde kullanılan bi form o.


  • tepedeki psychedelic adam  (15.09.11 17:06:01 ~ 17:06:43) 
couple sayı belirtir, çifttir. öte yandan "a few" kullandığında bir belirsizlik vardır ama nicelik olarak azdır. şöyle ki; "iki sene sonra" veya "birkaç sene sonra" şeklinde bir fark vardır.


  • yaarock  (15.09.11 17:15:47) 
longman'ın advance sözlüğü direkt syn olarak vermiş ama native speaker'ların tartıştığı bir forumda da couple'ın günlük konuşmada ve çift manasında kullanıldığını gördüm. a few daha iyi bir tercihmiş yani.. teşekkür ederim.


  • jack of hearts  (15.09.11 17:32:16) 
a couple of years later: 1-2 yıl sonra.
a few years later: birkaç yıl sonra.

diyorum ve susuyorum.
  • kibritsuyu  (16.09.11 10:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.