[]

bios pili biterse ne olur ve de power supply bozulunca nolur?

arkadaşlar bu ikisinden birini tecrübe etmiş birileri benimle paylaşabilir mi ne odluğunu bu ikisinden birisi yalan olunca? hatta p4 gibi bir sistemde ne olduğunu biliyorsa falan daha da şukela. (mesela yeni sistemlerde bios pili bittiğinde bile bilgisayarın açıldığını fakat eski sistemlerde böyle olmadığını okudum bir yerden bu doğru mudur?)

ayrıca bios pili yazıcıolu civarlarında ne kadardır?


 
bios pili benim bilgisayarımda bittiği zaman : tarih saat geri kalıyor. internete giremiyorsun. başka bişey farketmedim.

power supply bozuldu benim bilgisayarımda, bilgisayarı açmak için yenisini aldım.
  • altini ser incisi ker  (15.09.11 14:49:10) 
1. bios pili bittiğinde çoğu bilgisayar açılır ancak her açılışında bios ayarı yapmak gerekir.

2. power supply yandığında ne olacağı hiç belli olmaz.

a)sessiz sedasız yanabilir, bilgisayar açma/kapama düğmesine basınca tepki
vermez. power supply i uygun çıkış güçlü(watt) bir diğeriyle değiştirerek sorun çözülür.

b)power supply yanarken çıkış voltajlarında dalgalanma olursa; işlemci, anakart, ram ve diğer bağlı parçalardan biri birkaçı veya hepsi birden hasar görebilir. böyle bir durumda power supply ı değiştirseniz bile karanlığın dünyayı ele geçirdiğini anlarsınız.

Çoğunlukla a şıkkındaki gibi yanar ve power supply ın içini açarsanız küçük bir kondansatörde kahverengilik görürsünüz.
  • tukenmez adam  (15.09.11 14:50:39 ~ 14:51:47) 
bios pili dediğiniz normal pillerden başka bir şey değildir. yanlış hatırlamıyorsam cr2032 olması lazım.
bitince bilgisayar açılır, fakat tarih zaman geri kalır. yapılmış ayarların bir çoğu korunur.
eskiden ayarlar korunmuyordu, harddisk vs ayarlarını elle yapardık, o zaman bios pili bitince diski görmediği için boot etmezdi (açılmazdı)
  • Keewy  (15.09.11 14:52:55) 
1. bios pili kolay kolay bitmez. eğer bilgisayar eskiyse ve her açılışta saat ayarı yapmak zorunda kalıyorsan bitmiş demektir. kasayı açar içindeki aspirin pil denilen pilin yerine herhangi bir yerden (büfelerde bile satılıyor artık. yanlış hatırlamıyorsam crc 232 olarak bilinen pil modeli bu) aldığın yeni pili takman yeterli oluyor. çokta pahalı bir şey değil bu. 3-4 tl ye bulabilirsin.
2. power supply bozulursa bilgisayarı açamazsın. çünkü
a. power supply giderken yanında anakart v.b. bir kaç parçayı da yakarak götürmüştür. makinenin ciddi bir biçimde elden geçmesi gerekir.
b. power supply tek başına gitmiş, ve biligisayara elektrik akımı ulaşmıyordur. gider eskisiyle aynı ayarlarda (watt, amper v.b.) yeni bir power supply takıp bilgisayarı açabilirsin (bu biraz daha pahalı. iyisi 50-60 tl tutar).
  • tururo  (15.09.11 14:58:01) 
arkadaşım cr2032 pilin 4 tanesini 3 lirayamı ne almıştı bir teknoloji mağazasından. benimde şu an bios pilim bitik habire saatim geri kalıyor 3 senelik bir laptop.


  • fatih baker  (15.09.11 15:09:49) 
www.eksiduyuru.com

benim şu derdime bir deva bulun be arkadaşlar o zaman :/ bios değil ps değil ne o zaman : ((
  • cedric tweedledee  (15.09.11 15:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.