[]

Ankara Hukuk'la ilgili önemli soru

Ankara Hukuk'un evlere şenlik öğrenci işlerinin hiçbir şeyden haberi yok, eminim olaya daha hakim öğrenciler de vardır. Şimdi seçmeli dersleri bırakmakla ilgili yeni bir yönetmelik çıktı, isteyenler kaldıkları seçmeli dersleri hiç almamış gibi olabiliyorlar. okula gittim kimsenin bir şey bildiği yok, dilekçeleri topluyorlardı verdim dilekçemi. sonra demin okulla konuştum, kadın hayatından bezmişti zaten, gene olaya hakim değildi. neler olacağını bilmiyordu. Kredi sınırlamasına takılmamak ve ortalamamın da bir miktar yükselmesini sağlamak amacıyla bu seçmeli dersler yok olmadan kayıt yaptırmak istemiyorum.
Şimdi sorularım şöyle:

1- Seçmeli dersler sistemimden silindiğinde ortalamam da yükselir değil mi? Sonuçta iki tane FF olan ders öğrenim hayatımdan hiç olmamışlar gibi tamamen yok olacak.
2- Peki bu sistem bana şu an seçmeli ders veriyor zorla, ben bu dilekçeler yürürlüğe konana kadar ders kaydımı yapmasam ve ekle-bırak'ta doğrudan kayıt yapsam ne olur, sistem kendini kapamaz herhalde, girebilirim yani sistemime?

 
Eğer ankara üniversitesi de Bologna kapsamına girdiyse, kimse ne olacağını bilmiyodur. biz 9 eylül üni. olarak dene-gör yönetmeliğini uygulayacağız bu dönem.


  • halanne  (15.09.11 14:54:47) 
facebookta bölüme 2011 girişlilerin sayfası oldukça aktif bu aralar, eski öğrencilerden de yardımcı olan çok fazla var yenilere. istersen ordan birilerine ulaşmaya çalış sorularına yardımcı olabilecek birisi vardır belki ?


  • zxcv  (15.09.11 15:19:24) 
1 - Artık toplamda 16 seçmeli ders değil 6 seçmeli ders alman yeterli. Mevcut ortalamandan (GABNO) düşük olan her dersi sildirdiğinde ortalaman yükselir. 6 tane seçmeli ders alıp başarılı olduysan bir daha seçmeli almana gerek yok ve başarısız olduğun dersi sildirebiliyorsun. Düşük notla geçtiğin seçmelileri silmeyi okul kabul etmiyor. Öğrenci Temsilciliği bu konuda dava açacakmış. Yetişebilsem ben de 1 tane DC, 9 tane CC sildirecektim.

2 - Öğrenci Temsilciliği'nin facebook sayfasında siz her ihtimale karşı derslerinizi seçip kaydınızı yapın, ekle-bırak dönemine kadar dilekçeler işleme konulup seçmeli dersler sistemden silinecek diye bir açıklama var. Bu sayede 2 tane FF dersin silineceği için 6 kredilik boşluk olacak. Onu başka derste kullanırsın.

Son olarak istersen Öğrenci Temsilciliği'nin facebook sayfasında bir sürü tartışma dönmüş oraya da bak derim: www.facebook.com
  • voiceofthesoul  (15.09.11 15:29:38 ~ 15:30:31) 
Benim için en önemli mevzu ortalamanın yükselmesi mevzusu şu aşamada, teşekkür ediyorum yanıtlarınız için. Toplam 8 seçmeli ders geçtim bugüne kadar, 2 tane de FF olan dersim var. Onları sildirmek için dilekçe verdim. Dediğiniz gibi kaydımı yapıyım, hani kaydı yaptıktan sonra dönüş olmazsa diye korkuyordum açıkçası, çünkü her şeyi yapabiliyorlar, güvenmiyorum hiç :D Teşekkürler.


  • bi mekan  (15.09.11 21:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.