[]

şantiye, elektrifikasyon, regülasyon

selam elektrik mühendisleri,

borç harç bir ev aldım. inşaat bitti gibi, iskan (bina yapı kullanım izin belgesi) olmadığı için şantiye elektriği kullanılıyor. sorularım şöyle
1) şantiye elektriği kesin olarak evdeki elektronik eşyalara zarar verir mi? eğer müteahhit düzgün bir pano yaptıysa, trafo çok yakınsa (30 m) zararsız olma ihtimali var mı? aslında bireysel abonelikten farkı nedir diye sorsak daha doğru.
2) (eğer 1=evet diyorsanız), regülatör ile zararsızlaştırabilir miyim?
3) (eğer 2=evet diyorsanız), nasıl bir regülatör almam lazım? servo monofaze, statik monofaze, servo trifaze, statik trifaze gibi seçenekleri var. bir de güç mefhumu var. kVA olarak ölçülüyor regülatör güçleri. evde ekstrem bir güç tüketici aygıt yok.

 
fiziksel olarak baglantı nedir ona bakma lazım. inşaat bitmiş, elektriksel baglantıları normal olarak baglanmıştır ama iskan olmadığı için hala inşaatmış gibi işlem görüyordur bu bir bunda herhangi bir sakınca yok. ikincisi hakikaten şantiye panosu vardır apartıman elektriği buradan besleniyordur bu biraz sakat bu panolar dışarıda olduğu için faz'ın birisi gider bağlantı iyi değildir vs. sorun yaşarsınız.


  • delidir yakalayin  (15.09.11 14:28:34) 
pampiş şimdi 2 ve 3. sorular biraz saçma, çünkü neden? şebekeden kaynaklı gerilim dalgalanmalarının şantiye elektriği/konut elektriği gibi bağlantı şekilleriyle alakası yok. tamamen başka sebeplerle alakalı. onunçün boşver o işleri.

şantiye aboneliği pahalıdır. hem de baya. kötü yanlarından en önemlisi zottirik bir topraklamasının olması ya da hiç olmamasıdır. genelde ince bir kabloyla direk topraklamasına (galvanizli şerit alüminyum) tutturulur, irtibatlanır. bunun da sizin temel topraklamanızla arasında dağlar kadar fark vardır. yani işin en önemli noktası topraklama.

2 numarada şantiye panosunda kaçak akım rölesinin bulunmaması geliyor, bu zayıf topraklamayla birleşince size tavsiyem metal aksamlı yüksek güç tüketen beyaz eşyalara çıplak olarak temas etmemenizdir. zira sizi koruyacak bir kaçak akım rölesi mevcut değil, ayrıca cihazlarınızı bir nötr kopmasına karşı koruyacak topraklama da yok. gelsin yanan buzdolapları, bilgisayarlar.

velhasıl şantiye panosu boktur, kurtulun bir an önce.
  • karrdanadam  (15.09.11 21:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.