[]

devlet okullarında öğretmenler kolsuz bluz giyebiliyor mu?

yarın okuldaki ilk günüm kolsuz bluz giysem olur mu? ikinci sorumsa yarın kaçta gitmeliyim okula?




 
yaz döneminde de olsa kolsuz giymek yasak ama yine de okul yönetiminin tutumuna bağlı. çok abartmamak şartıyla giyiledebilir.


  • zxcv  (14.09.11 23:04:54) 
bence vazgeç omuzlarını göstermekten. türban üstü peruk takarsan kadroya geçersin. türkiye gerçeklerine ayak uydur.


  • Scarecrow  (14.09.11 23:09:19) 
tabi giymeden önce ortamı görmekte yarar var. işin komiği onca zaman öğretmenlik yaptım, kolsuz giydim mi giymedim mi hatırlayamıyorum bir türlü, nası sildiysem artık...
ders başlamadan yarım saat(belki biraz daha fazla) falan önce gitseniz iyi olur, gelen hocalarla tanışırsınız, ortamı görürsünüz, bir erkenci ilk izlenim yaratırsınız, bir sorun çıkarsa dersten önce halledersiniz iki ayağınız bir pabuca girmez falan, erken gitmek iyidir.

  • hoporlor  (14.09.11 23:10:26) 
arnatuile
ne ilgisi var 4 yıl boyunca kıyafet kuralları hakkında bilgii verilmedi, ha yok liseden hatırlamamı bekliyorsanız bilemem. ya da mantıklı olanın bu olduğunu düşünebilmemi bekliyorsanız da bilemem, adana gibi türkiye nin en sıcak şehirlerinden birinde

  • my december  (14.09.11 23:14:57) 
Beni yanlis anladiniz sanirim. Benim kastettigim egitim sistemi bu kadar basit bilgileri bile ogretmenlere vermekten aciz. Universitelerde okutulmadi hadi diyorum da, yeni ogretmen olmus birisine okulun muduru basit bi oryantasyon egitimi, hadi onu gectim bi a4 kagitta basit kurallari da mi veremiyor.

Benim demek istedigim o.
  • arnatuile  (14.09.11 23:23:41) 
en fazla, diger ögretmenler ve velilerin gözünde, hanım kızımız da dikkat cekmeyi pek seviyormus damgasi yersiniz, erkek hocalarin gereksiz ilgisine mazhar olursunuz. okulda dersiniz ya da törende göreviniz yoksa gitmek zorunda degilsiniz. ama işiniz olmasa da ilk günden erken gitmeniz müdürünüzü sevindirir. neticede idari amiriniz, sizin ilk seneki performansinizi degerlendirip "asil memur olabilir" bundan diye yazi yazacak kişi o.

efendim asıl sorun aslında neyin okulda ögretilip ögretilmedi degil, ilkokuldan başlayarak hicbir ögrenciye mevcut durumu degerlendirerek olası riskleri hesaplama ve tek başına karar verme yetisi kazandirilmamis olmasi. burada iki mesele önemlidir;

bu hanım kizimiza okulda ögretmenler nasil giyinir diye birsey ögretilmemis diye birsey yok. ister egitim fakültesi mezunu olsun isterse de formasyon egitimi almis olsun, ögretmenin özlük haklari ve uymasi gereken kanunlar, kurallar, yönetmelikler falan da mutlaka bir dersin bir yerinde gecmistir. hanim kizimiz, ders notlarini karistirirsa, hadi onu yapamadi, google dan devlet memurları kanununda kılık kıyafetle ilgili düzenlemeyi okursa gerekli cevabi bulur. buralara sormasi gerekmez.

işte bence asıl sorun burada. bu hanim kizimiza ortalama 40 ögrenci verilip, bu insan yavrularına birsey ögretmesi istenecek. ne ögretiyor olursa olsun, ideal olarak bir ögretmenin ögrencisine verecegi ilk egitim özgüven ve kendi kendine yetebilirlik ve karar vermek becerileri olmalidir. bu durumda, hanim kizimiz henuz okulda ne giyecegine karar verememis, okula kacta gitmesi gerektiginden emin degil. bununla ilgili kaygilari daha cok, ulan başımıza iş gelmesin, ilk günden sarı zarf yer miyiz falan gibi yersiz endiseler. hanım kizimiz önce kendisine güvensin, sonra da kendi kendine karar alip bu kararin olasi sonuclarini degerlendirebilecek yetiye ulassin.

yeni egitim ögretim yili bütün ögretmenlere hayirli ugurlu olsun.
  • jackofalltrades  (14.09.11 23:34:06 ~ 23:47:25) 
jackofalltrades
derslerin hiçbir yerinde geçemediğine emin olduğumu söylesem ne diyeceksiniz? ikinci olarak; durum değerlendirmesi yapıp, uygun kararı benim vermem bu durumda pek işe yaramaz zira bize uygun kararlar eğitim yöneicilerine haliyle koydukları kurallara pek umuyor. ayrıca bu ülkede "ulan başımıza iş gelmesin" diye düşünmek şaşırtıcı bir durum olmasa gerek.

  • my december  (14.09.11 23:49:39) 
kıyafet yönetmeliğine aykırı olması lazım.
hatta sandalet giymeniz bile yönetmeliğe aykırı.

  • kayranin kedisi  (15.09.11 00:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.