[]

Bozuk para nasıl taşınır?

Bir erkek çanta taşımadan, gün içinde cebine dolan bozuk paralarla nasıl baş eder? Siz nasıl ediyorsunuz? Şıngır şıngır geziyor musunuz?
Cüzdana sığmıyor. Cebi deliyor (kot bile olsa). Diyelim ki çanta edindik.
Onun içinde nasıl konuşlanacak bu bozuk paralar?
Kadifeden kese mi alacağız yoksa teyze cüzdanı mı en ideali?
İçinden çıkamadım.
Yardım, tavsiye ve nasihatleriniz başım üstüne!

 
Kotta küçük cep var ya, oraya koysan? Baya alıyor orası.


  • pokepoke  (14.09.11 17:43:37) 
kotların bozuk para cepleri var aynı zamanda çakmak koymalık cepler, orası olur, içinde bozuk para cebi olan cüzdanlar var ama, malum çoğumuz kıçımızda cüzdan varken oturduğumuz için bozuk paranın üstüne oturmak rahat olmaz.

Onun dışında cüzdancılarda falan bulabilirsin birşeyler, ama en ideali pantalondaki ufak ceptir, tabi dilenci stayla cebinde 100 tane bozuk para yoksa
  • bonjurkes  (14.09.11 17:45:33) 
gün içinde demişsiniz ama akşam eve geldiğinizde bozukluklarınızı bir kaseye koyun, ay sonunda küçük altın alacak kadar paranız birikir böylece. biz böyle yapıyoruz.


  • bitter cikolata  (14.09.11 17:45:57) 
bir daha cuzdan alirken uygun bir cuzdan alabilirsiniz sanirim. bir de gun icindeden kastiniz nedir bilmiyorum ama ben genel olarak isyerimde ve evimde belirli noktalarda biriktirip yeri geldikce kullaniyorum. arabalarda kulluk bu is icin ideal. onun haricinde 5 lira oldukca butunletmek de bir cozum yolu:)


  • co2s2  (14.09.11 17:46:39) 
gün içinde 18.25(18 1TL, 1 25 krş. metro'da jeton almak için 20 lira verdiğin zaman böyle bi sonuçla karşılaşıyorsun) lira bozuk para taşımak zorunda olduğum zamanlarda bile ceplerim delinmedi..

ama herhangi bir gün içinde maksimum 3-4 lira bozuk para oluyor ve gün boyunca cebimde taşıyorum.. geldiğim zaman çıkarıp biriktirdiğim yere koyuyorum.. ertesi güne cebimde bozuk para olmadan başlıyorum..

fazla rahatsız ediyorsa bozuk para gözü olan cüzdanlardan alınabilir..
  • buzzlightyear  (14.09.11 17:47:21) 
cüzdanımın bozuk para cebi yetiyor bana. mümkünse hep bozukları harcıyorum zaten öyle çok da birikmiyor yani...


  • istanbul beyefendisi  (14.09.11 17:49:21) 
Evet gün içinde birikiyor, bir paket sigara alıyorum, 4.5 TL bozuk para ve daha niceleri, akbil yükleme haricinde cebime bozuk para koymadığım bir alışverişim olmuyor. birkaç yere uğrayınca cebim doluyor. yüklü alışveriş yapayım marketten o zaman kullanırım diyorum mesela 23 tutuyor, 3 veriyorum cepten, ötekiler yine bana kalıyor. hele o kuruşcuklar! teşekkür ederim herkese :)


  • 9kuyruklukedi  (14.09.11 17:50:34) 
bazı markaların pantolonlarında cep içinde küçük bozuk para cepleri oluyor (misal; dockers) Bu tip pantolonları tercih edersen sorun olmuyor şıngır şıngır gezmiyorsun :)

Not: Dockers örnek olarak verdim çok daha uygun fiyatlı markalarda var...
  • poseidon1  (14.09.11 17:52:11) 
kaykay malzemesi satan dükkanlarda filan böyle ufak, plastik, sıktığın zaman açılan bozuk para cüzdanları filan var, tavsiye ederim. hem hoş görünüyor hem de işlevini yerine getiriyor.


  • loneliness of a long distance runner  (14.09.11 17:54:26) 
1 liraya bozuk para zımbırtıları satılıyo, 5 kuruş dışında hepsinden 10 tane filan alıyo içine. cep için biraz büyükçe ama çantaya ideal. şak şuk pazarda filan çekiyorum bozukları pazarcı bile şaşıyo. www.eforgrup.com bu tip bişi ama 4lüsü de var daha ufak.


  • kediebesi  (14.09.11 17:55:06) 
bozuk paralar cüzdanın bozuk para gözüne, cüzdan da çantaya gidiyor.


  • inheritance  (14.09.11 18:26:06) 
aynen eve geldiğimde ne kadar bozukluk varsa bi kutuya atıyorum


  • metehan01  (14.09.11 19:13:34) 
eve gelince kavanoza atıyorum, o parayla da her ay ufak altın alıyorum. bu ay alamadım ama, 30 tl eksik kaldı :(


  • galahad  (14.09.11 20:24:20) 
@kediebesi, süpermiş linkteki zımbırtı.


  • 9kuyruklukedi  (15.09.11 00:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.