[]

Notebook işlemci ve ekran kartı ısıları??

Arkadaşlar sistemimi zorlayan oyunları yüksek ayarlarda (metro2033,fear3) oynadığımda işlemci ısısı 89 dereceleri gördü.ekran kartımsa 75-80 arası değişiyor ama ne grafiklerde nede pc de hiç bir takılma filan olmuyo sıcaklık kasadan hafif hissediliyor.Sizce bu ısılar normal midir ki ?(işlemci i5 2410m ekran kartı da gt540 m pc 1 haftalık )




 
i serisi işlemciler 100 dereceye kadar çıkabiliyor normal o. Onun dışında zaten bir sorun olsa, bilgisayar ya mavi ekran hatası verir ya da kendini kapatır, yani bir zararı yok


  • bonjurkes  (14.09.11 17:05:41) 
metro 2033 de benim pc kapanıyor :p


  • altini ser incisi ker  (14.09.11 17:07:56) 
normaldir. Fanlari falan temizlerseniz rahatlar nitekim.
Mesela gecenler okuz gibi ufledim fan cikis/girislerine, hic bir sey yapmasam bile yanmaya(70 derece - sörf falan, 80-90 oyun oynarken) ve fani hizlandirmaya baslayan makine, artik oyun oynarken bile fani hizlandirma(gurultulendirme) geregi duymuyor.
Dedim vay be ne kuvvetli nefesim varmis.
  • natnan  (14.09.11 17:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.