[]

video'daki şu olay/teknik nasıl yapılıyor?

www.youtube.com


şu linkteki elemanın yaptığı şey (iki farklı videonun birleştirilmesi/üst üste bindirilmesi, bindirilirken tek parça gibi görünmesi vesaire...) nasıl bir program ile yapılır?

çok zor bir şey mi acep?



edit: eleman bilgi kısmına;

"Video Editing: Adobe Premiere Pro CS4"

yazmış. programı indirdik diyelim, duyuru "nasıl?" sorusuna evrilir çok seri bir şekilde. ya da alternatif, "şunla çok kolay oluyür o ya" denilecek program vs... ?

 
Adobe After Effects ile çok kolay.

edit: Premiere hiç kullanmadım, bilemedim.
  • bitti  (13.09.11 21:02:04 ~ 21:02:40) 
after effects'e gerek yok. (bu görüntü baz alınarak) kamerayı tripoda sabitleyip kumandayla kaydını yap ve sol tarafta çal gitarını, sonra da başka bir kaydı kamerayı hiç oynatmadan sağda oturarak yap. premier'de iki görüntüyü de üst üste bindir. arka fon hareket etmeyeceğinden görüntüleri birleştirdiğinde sağlı sollu birinin boşta kalan tarafını kesersen arka fon aynı oda olacak ve kendinden iki tane olmuş olacak.

edit: karmaşık gözükmüş böyle anlatınca resimmiş gibi anlatayım.
- fotoğraf makineni sabitliyorsun bi yere.
- uzaktan kumandayla önce solda gitar çalarken, sonra da sağda gitar çalarken fotoğrafını çekiyorsun.
- sonra bunları photoshopta alt alta koyup ikisinden birindeki gereksiz alanı siliyorsun. kare aynı kalıyor ama iki tane sen oluyorsun bir karede.

* ikisiyle de aynı sürer zaman, premier indirmen daha kısa sürer ama.
  • madyb  (13.09.11 21:09:15 ~ 21:12:36) 
iki program hakkında da herhangi bir bilgim yok, sonuç olarak hangisi daha pratik olur? hayır ona göre indiricem :)


  • xenderoth  (13.09.11 21:11:59) 
adobe premiere yeter


  • michael_knight  (13.09.11 21:23:34) 
bilgisayarın güçsüz bişey ise (e6300 işlemci var bende ve bende zorluyor) premiere yerine sony vegas öneririm. rahat rahat yaparsın.


  • ben smyrna  (13.09.11 22:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.