[]

Bu duyuruda Balkanlara gidiyoruz!

Ulaşım seçenekleri:
-Gidiş dönüş uçak ile Kosova
-Bosfor Ekspresi ile Bükreş / Belgrad

5 Günlük Balkan Flexipass 51 euro. Uçak biletleri 200 tlye denk geliyor. Balkanlarda treni çok fazla kullanmayacaksak eğer uçağı tercih ediyoruz. Ulaşım ağı nasıldır?

Gidilmek istenen yerler: Priştina - Prizren - Sarajevo - Mostar - Split/Zagrep - Bükreş - Belgrad/Niş - Üsküp/Manastır/Ohri

Süre 10-13 gün, hangilerini feda etsek bu süreye sıkıştırabiliriz? Ve rota önerisi de fena olmaz. Son olarak kurban bayramı tatilinde gidilecek, Kasım başı, havalar ne kadar kötü olur? Teşekkürler.

 
ehliyete sahip değiliz ne yazık ki. o yüzden duruma göre tren ya da otobüs kullanacağız.


  • kahin ahtapot paul  (13.09.11 20:14:32) 
sıralama değişebilirse, üsküp'e otobüs gidiş dönüş 120 tl, ama uçakla gidilecekse en az 300 tl thy'de


  • kedu  (13.09.11 21:04:53) 
tren ispanyol'a benzeyen arkadasin dedigi gibi, biraz sikintili olabilir. en azindan mostar-dubrovnik arasinda olmadigini biliyorum. size bir rota cizmeye calisayim, gidis ve donus seklinde. (bulgaristan transit veya schengen'iniz oldugunu varsayarak, otobus yoluyla.)

oncelikle elenebilecekler: romanya'yi gercekten merak etmiyorsaniz, bukres bu rotayi bozuyor. kaldi ki, romanya'da oncelikle gorulmege en deger yer bukres degil. bence silin. zagreb de silinebilir gibi. gezmedim ama transit gecerken gezilesi, gorulesi bir yer intibai vermedi. hirvatistan zaten pahali bir ulke diger balkan memleketlerine nazaran, parayi split/dubrovnik gibi yerlerde harcamak daha dogru olur diye dusunuyorum. bukres'i eleyince dogudan, zagreb'i eleyince kuzeyden gideceginiz yerleri azaltirsiniz.

rota:
istanbul-sofya: (otobus, 20 euro civari, metro turizm veya has turizm), aksam 10 otobusuyle gidip gunduz sofya'da takilip aksam otobusuyle hareket belki.

sofya-nis: (otobus vardir muhtemelen. 10, 15 euro.) yine geceyi yolda gecirip nis'e gunduzu ayirmak iyi olabilir.

nis-belgrad (otobus var. 10 euro civari olsa gerek.) aksamustu nis'ten ayrilip geceyi belgrad'da hostelde gecirebilirsin. artik keyfine gore ertesi aksam yahut bir sonrasi gunun aksami 10'da sarajevo'ya yola cikis.

belgrad-sarajevo: (otobus, 25 euro idi sanirim.) gunde iki otobus, biri saat 4'te, digeri 10'da olsa gerek. aksam 10'da olanini tercih et ama bu sirp otobusu, seni bascarsi'ya 10 km uzakta bir gara goturecektir sirp bolgesinde. dort kisi birlesip taksi tutarsaniz 10 euro'ya anlasabilirsiniz. sarajevo'da ne kadar vakit harcayacagin sana kalmis.

sarajevo-mostar: (otobus, 10-12 euro civari.) mostar'da bir gece gecirmek guzel olur. blegaj tekkesine toplu tasima var, ayarlayabilirsen pocitelj'yi de gor derim. garda oda kiralayan tezyeleri salla, merkezde hosteller uygun.

mostar-dubrovnik: (fiyati hatirlamiyorum ama 15-20 euro civari olmasi lazim.) dubrovnik pahali, bana gore fazla plastik bir yer. bu sefer gardaki teyzeleri dikkate alabilirsin, grad'a (surici) birkac durak yahut yurume mesafesinde bir pansiyon/oda uygun olur. (15-20 euro) split'i bilmiyorum, ama mostar'dan oraya da gidiliyor.

dubrovnik-prizren: burada is catallaniyor, cunku ben dubrovnik-uskup biletini alirken kosova'da indirmiyoruz demislerdi. ama budva yahut herzeg-novi'de inilebiliyor otobusun molalarindan anladigim kadariyla. ya da direkt oraya giden otobusler var. dubrovnik-uskup otobusu sezonuna gore iki gunde bir veya gunde bir olabilir. onu teyit etmek icin telefon etmek dogru olur dubrovnik otogarina. (web sitesi iyidir.)

prizren: cok guzel.
pristina: arnavut kokenli degilsen, kosova medyanini gormek icin yanmiyorsan gereksiz.

prizren'den de, pristina'dan da uskup'e gecilebilir. prizren'den 10, pristina'dan 15 euro civarina olsa gerek. direkt dubrovnik-uskup bileti 40 euro idi gecen sene.

uskup: bir ya da iki gun guzel olur. carsi'nin bitpazarina yakin tarafinda motel wien'i (vienna miydi yoksa.) sorarsan, 10 euro'ya kalabilirsin sanirim, temiz guzel bir yerdir.

uskup'ten manastir ve ohri'ye, bu iki merkezden de birbirlerine ulasim iyi. ikisi de gorulesi yerler. ohri'de kalinacak yer opsiyonu bol ve ucuz. eski konaklardan gozune hos gelen, kapisinda yatak isareti olana girip sorabilirsin. manastir'da uygun konaklama imkani nispeten az. 10 euro civarina gidersin otobusle buralara. hatta ohri-manastir arasini, birkac euro fazla vererek dolmus usulu taksiyle de alabilirsin.

donuste selanik uzerinden olabilir ama selanik-istanbul arasinda tren ve otobus oldugu (30-40 euro civari olsa gerek.) disinda pek bir bilgim yok. yunanistan pahali, selanik'te konaklama hepten pahali.


rotayi tersine de islenebilir sekilde olusturmaya calistim. umarim isini gorur. kurban bayraminda oralar epeyi bir soguk olur. eylul basinda bile sogumus oluyor cogun.

verdigin liste disindan onerilerim: travnik (bosna), novi sad (sirbistan).

schengen ya da bulgaristan transit vizesi veya yesil pasaport yoksa, ist-uskup hattinda bir ucak var, sabiha gokcen'den kalkiyor. ona bir bak derim.



belgrad otogari: www.bas.rs
dubrovnik otogari: libertasdubrovnik.hr
  • jose arcadio buendia  (13.09.11 22:12:47) 
jose arkadaş, shengen ya da bulgaristan transit vizesi veya yesil pasaport yoksa, ist-uskup hattinda bir ucak var, sabiha gokcen'den kalkiyor. ona bir bak derim demiş, ama sanırım üsküp'e sadece atatürk'ten kalkıyor bildiğim kadarı ile sadece thy var direk uçuş olarak ve oldukça pahalı ortalama 500tl (1000 ve üzerine bile çıkıyor) gibi bir fiyata denk geliyor. eğer başka bir yolu ve firma da var ise biz de öğrenirsek güzel olur


  • kedu  (13.09.11 22:26:43 ~ 22:28:57) 
kedu,

benim bahsettigim havayolu airskopje imis. gidis donus 160 euro diyorlar.
www.skopjeair.com

ama simdi sen deyince aklima geldi, yakin zamanda pegasus'ta basladi uskup ucuslarina. ekim'de mesela, 210 tl'ye gidis donus bilet cikiyor aratinca. ama soz konusu olan bayram sezonu oldugu icin, the sooner the better.

bunlar olmasa bile, thy'nin fiyati yuksek cikiyorsa jat'a(sirbistan havayollari) bakilabilir. nispeten daha uygundur fiyatlari.
  • jose arcadio buendia  (14.09.11 02:24:21) 
skopjeair'ı araştırmıştım ben yakın zamanda(mayıs) artık uçuşları olmadığını söylemişlerdi.

pegasus başlıyorsa süper, zira thy iliğimizi sömürmüş durumda.

çok sağoll
  • kedu  (14.09.11 11:26:14) 
benim pek tecrubem yok balkan'lara ucak konusunda. skopje air'le hic gorusmedim, bilmiyorum durumu. ancak thy konusunda cok haklisin, balkan cografyasina ozel bir fiyatlandirma olmasi lazim. (lufthansa yapiyor benzer bir seyi.) gidis donus 100 euro'dan baslayan fiyatlar gerekiyor.


  • jose arcadio buendia  (14.09.11 15:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.