[]

brokoli yeme sorunsali

efendim bir turlu alisamiyorum ben bu merete.. faydali oldugunuda biliyorum yemek istiyorum ama tadi eksi aci geliyo.. aslinda hicbir sebzeyi sevmem ama kendimi zorlayarakta olsa ispanakti bezelyeydi semizotuydu falandi filandi yiyorum.. ama bu brokoliye bir turlu alisamadim..
elinde boyole farkli brokoli tarif(ler)i olan varmi? yada sebzelerin (sadece brokoli degil) tarifleriyle oynayarak yenilebilirligini arttiran tariflerin oldugu bi kitap bi site falan varmidir?
hayir bu sefer sevicem diyip inat ediyorum gaza gelip aliyorum yine fazla fazla hepsi cope gidiyo ıyk yemem ben bunu ya diyerekten hem param bosa gidiyo hem yemege yazik oluyo :):)

not: saglikli beslenme olayina girdim yemisken zevk alacagim sekilde yiyim istiyorum

 
dürüstce söylemek gerekirse, bir seyi yararlidir diye yemek kendi yemek zevkime saygisizlik olur.

bir oturusta yeri geldigin de sirf damak zevki ugruna 1 kilo brokoli de yedigim günler oldu. tamamen damak zevki ile alakalidir. kendi damak zevkinizi bilmeden benim önerebilecegim tarzlar pek yararsiz olabilir. ancak ben bir cok ot ve sebzeyi haslayip zeytinyagli limonlu yerim. bu benim damak zevkimdir. ha mevzu sade brokoli olunca kremalisida güzel olabilir. tamamen sahsi damak zevkine bagli bir durum. sebzeli türlü de kullanilir. baligin oldugu sofralara da pek yakisir.

hic bir sekilde tadi begenmiyorsaniz zorlamayin bence.
  • aheste cek kurekleri millet uyanmasin  (03.06.08 18:03:03 ~ 18:07:33) 
kimi tanidiklarim limonsuz veya yogurtsuz yiyemiyor.

siz de yogurtla veya limonla denediniz mi?
  • la traviata  (03.06.08 18:03:27) 
brokoli makul ölçülerde parçalanır, iyice yıkanır, teflon tencerede dibine az su konur, kapağı kapalı olarak olabildiğince kısık ateşte yiyicinin keyfine göre pişirilir. daha sonra zeytinyağı+bol limon+az tuz karışımı üzerinde dökülür, buzdolabında soğuması beklenir, etin yanında süper olur. en bilinen tarifi ve en güzel hali budur.
afiyet olsun.

  • the mighty arms of atlas  (03.06.08 18:17:59 ~ 18:21:33) 
orijinal tadı acı, ekşi falan değildir ki. bildiğin tatsızdır. siz limonlusunu yemişiniz. ekşi sevmiyorsanız limon koymadan sarımsağı ezip zeytinyağıyla karıştırarak üstüne dökebilirsiniz. veya sarımsaklı yoğurtla.


  • kibritsuyu  (03.06.08 18:39:27) 
arkadaşım limon+mayonez döküp yiyor, ne kadar yararlı tartışılır ama sebze yemeyen ben bile yiyebildim bu şekilde.


  • kimlanbu  (03.06.08 18:51:10) 
haşlandıktan sonra zeytinyağ-limon sosu dökmek damak tadınıza uymuyorsa aynı sosu bir de sarımsaklı deneyin. sarımsağı iyice ezip karıştırın sosa. hatta vakit varsa sosu önceden hazırlayıp bekletin ki, lezzeti iyice geçsin. az karabiber de severim bu karışımda ama herkese göre değil. onu sonradan deneyin bence. yine olmazsa içindeki faydalı madde her ne ise başka hangi besinlerde var, onu öğrenmek lazım


  • mermaid  (03.06.08 19:51:40) 
surekli atlanilan onemli bir nokta var.. limon, zeytinyagi bolca ve bir miktar da tuz ile dadindan yenmez fakat haslanma islemi bittikten sonra <u>sogumasi</u> hatta mumkunse dolapta bekletilmesi gerek. sicak ya da ilik halde ayni tadi vermez.

bir de arkadasim israrla cig halde yemeye bayiliyor.. yukarida bahsettigim sekilde tonlarca tuketebildigim icin denemedim sahsen.
  • zakk  (03.06.08 21:43:54) 
eğer hardal seviyorsanız, akışkan kıvama getirdiğiniz yoğurdun içine zevkinize göre hardal karıştırıp yiyebilirsiniz. veya çedar peyniri seviyorsanız yapacağınız akışkan beşamel sos daha ocakta sıcakken içine istediğiniz kadar çedar peyniri atarak değişik bir sos yapabilirsiniz.


  • susannah  (03.06.08 22:34:32) 
yıkayıp, çiçeklerine ayırıp, mikrodalgada cama kaseye koyun, azıcık su çok az ama, birkaç çentik tereyağ, tuz, az karabiber, birkaç damla limon. ağzını streçle kaplayıp, en yüksekte, 3.5 dakika..streç filmi sökerken elinizi buharla yakmayın.

mis..

ben ki nefret ederdim, böyle sevdim..böyle fındığımsı bir aroması oluyor. ayrıca yeşili de cıvıl cıvıl kalıyor, pörsümüyor su çekmiyor haşlandığı zamanlardaki gibi..
  • cedilla  (04.06.08 00:17:06) 
zeytinyagı, pulbiber, limon, dövülmüs sarmısak karıştırıp sos yapın. düdüklü tencerede buhar cıktıktan sonra 3-4 dakka hasladıgınız brokolinin üstüne tökün.
yogurt da alın 2 kaşık. afiyetlen yiyin.

  • merope  (04.06.08 08:21:51) 
kremalı corbasını yapın. internette muhtelif tariflerini bulabilirsinz. o kadar lezzetli olacak ki brokoli oldugunu anlamayacaksınız bile.


  • bordeaux  (04.06.08 09:20:19) 
nar ekşisi falan da tatlandırabilir. limonlu, seytinyağlı sosun üstüne nar ekşisi, erik ekişisi falan dökün..


  • luin 41  (04.06.08 09:35:30) 
yemek zorunda değilsiniz.. sadece balık yiyerek hayatını geçiren eskimolar var. yeme alışkanlığı genlerimize etki etmiş bir durumdur diğer arkadaşların dediği gibi içindeki maddeleri kendi çevremizdeki başka sevdiğimiz yiyeceklerden de elde edebiliriz. buradan faydalanabilirsiniz:

tr.wikipedia.org

onun dışında tadını sevdiğin birkaç sebzeyle beraber haşlayıp mikserden geçirip sebze püresi haline getirebilirsin etlerin yanında garnitür olarak kullanabilirsin. bu arada mesaja siz diye başlayıp sen diye bitirerek kendi kendime samimi oldum tebrikler..
  • taurus  (04.06.08 23:10:50 ~ 23:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.