[]

köpek yetiştirme - beagle.

sevgili köpek yetiştiricileri,

iki aylık bir beagle'ım var, epey hareketli bir şey bu. ilk olarak halledilmesini amaçladığım sorunları kontrol almak amacıyla nasıl davranmamı tavsiye edersiniz?

1- tuvalet eğitimi nasıl verilir? (bir ilaç var, yere gazete serip onun köşelerine damlatıyoruz ilaçtan, ama gazetenin üzerine kakasını çişini yapmamakta hala kararlı bu.)

2- yanına gittiğim her zaman pantolonumun paçalarını, gördüğü tüm kumaş parçaları kemiriyor. bunu yapmaması gerektiğini burnuna hafifçe vurarak mı öğretmem gerek yoksa bunu illa yapacak mı hep?

3- kaşınıyor gibi. piresi olabilir. bu kadar küçük köpek yıkanır mı, silinir mi, pire ilacı var mıdır?

saygılarımla arz ederim.

 
herşeyden önce hazır yolun başındayken, bir yerlerden Cesar Millan - The Dog Whisperer(köpeklere fısıldayan adam) bölümlerini temin et. internet ortamında bulabilirsin sanırım. hem senin hem de köpeğinin geri kalan hayatının en mutlu şekilde geçmesi için izlemelisin.

bir de kesinlkle şiddet yok. yavru köpek çok fazla sabır ister, sınırlarını zorlayacaktır ancak sakın şiddet gösterme. öğretmek veya yasaklamak istediğin her şeyi ödül bisküvileriyle halledeceksin.

yavru köpek yıkanmaz, yetişkinler de minimum ayda bir yıkanır, kısacası köpekleri mümkün olduğunca yıkamamak gerekir. veterinerle temas halinde olun, o gerekli bilgileri verecektir.

tuvalet eğitimi konusunda internette bir çok bilgi var. biraz göz gezdirin.,

son olarak bol bol okuyun. forumlar, kitaplar her kaynağa bakın hepsinden bir şeyler öğreneceksiniz.
  • mandayuvasi  (13.09.11 12:21:32) 
hayırlı olsun, birinci tavsiyem muhtemelen pet shop'dan aldınız oranın veterinerini acilliyet ile bırakıp kendinize iyi bir veterinet bulmanız olacaktır. Pet shop'dan alınan hayvanların bir çoğunda malesef hastalıklar oluyor, bir kısmı ölümcül veya kalıcı hasar bırakabilen şeyler olmasına rağmen pet shop veterinerleri bu tarz konularda biraz ketum davranabiliyorlar.
1) Çiş konusu: Tavsiyem şöyle olacak çiş yapılan odanın her tarafını çiş pedi ile kaplayın, zamanla çiş pedinin kokusuna ve kendisine alışacak muhtemelen de sabit bir köşeye yapmaya başlayacak zamanla pedleri azaltıp azaltıp teke düşürün...
2) 2 ay civarındaysa bebeğin tam dişleri kaşınıyordur. Kemik diye satılan şeyler var sorarsanız gösterirler onları kemirtmeye yönlendirebilirsiniz.
3) zaten bu aşamada iç - dış parazit, karma, kuduz vs. gibi birkaç tip aşı ve damla yapılması gerekiyor hayvanınıza, bunları muhtemelen her hafta birer tane olmak üzere yaptıracak sonrasında parazitleri iki ayda diğer aşıları ise yılda bir tekrarlayacaksınız...
Sorunuz olursa özelden mesaj da atabilirsin.
  • gitti gelecek  (13.09.11 12:23:12) 
2 aylık olduğu için normaldir tuvalet eğitiminde zorlanmanız. 4-5 aylıkken anca öğreniyorlar.


  • gaia  (13.09.11 12:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.