[]

Ne yapsam? Araba sorusu

Selam gençler,

Şimdi bendeniz ayda 2000 TL civarı kazanan bir gencim. Araba şart, kaçarı yok. Ama ben kendimi büyük borç altına sokup kitlemek, ne bileyim, o borç yüzünden hareket alanımın kısıtlanmasını falan istemiyorum. Bu yüzden Fiat Uno, Tipo, Honda Accord (eski kasa) Honda CRX gibi bir şeyler almayı düşünüyorum. Biraz kenarda var tabii kredi de çekeceğim üstüne.

En fazla 10.000 TL'lik bir şey olsun, 1 senede falan taksitleri de bitsin istiyorum.

Sizce ne yapmalı? Ucuz bir araba alıp dediğim gibi mi takılmalı yoksa borç morç gir işte mi yapmalı? Bu yollardan hangisini seçersek hangi arabaya yönelmeli?

Araba konusunda, beni bir yerlere götürsün, biraz da görünümü iyi olsun dışında bir kasışım yok.

 
10.000 liraya görünümü iyi olup da sorun çıkarmayacak düzgün kullanılmış araba bulabilirsen ne mutlu sana..


  • ozzpwnz  (13.09.11 09:24:20) 
uzak doğu arabası alıcaksan sana sadece Hondayı öneririm. Hyundai'ın ikinci elleri genelde biraz döküntü oluyor. Citrpeni de tavsiye etmem. Mesela bi arabada karar kıldıysanız, örneğin VW. VW servisi arayıp aracın plakasını verin ve benden bu fiyatı istiyorlar, değer mi diye sorun. Teknik servis arabanın neresi hasarlı hepsini görebiliyor. Size arabanın heryerinin sağlam olduğunu söylerler ama araba belki büyük bi kaza geçirmiştir. ( başıma geldi ordan biliyorum)

www.sahibinden.com

bu siteye girip fiyat aralığı koyarsanız arabaları resimli görebiliyorsunuz. Beğediğinizi seçersiniz.
  • Kreuzberg  (13.09.11 09:30:44) 
10 bin liraya zor da 15-20 bine çıkarsan ikinci el hoş bişi bulabilirsin gibime geliyor
bizim enişte 18000 e 4 yaşında pejo sedan aldı tüp taktırıcak

  • technicalte  (13.09.11 09:34:25) 
10000 liraya honda accord ya da crx yerine corsa, fiesta gibi arabalardan dusunmez misiniz? hem yolda birakmazlar, hem de daha ekonomik olurlar. honda accord'un onlar kadar ekonomik olmayacagina eminim.


  • co2s2  (13.09.11 10:25:50) 
10 bine, 2000 model, dizel, klimalı citroen saxo alırsın. dünyanın en az yakan arabalarından biridir. işini fazlasıyla görür. crx'lere falan girme, masrafı arabayı geçer. :))


  • hevipeyra  (13.09.11 10:48:28) 
bence çek krediyi al sıfır araba ford olsun vw olur. borç altına giriyorsun ama borcun bitince elinin altında adam gibi araba olur üstüne az koyup yenisini alırsın felan.


  • fukka  (13.09.11 11:06:11) 
görünümü geç. güzel görünümlü bulamazsın o fiyata.

senin alman gereken renault clio 2002-2004 arası 12000-14000 fiyat aralığında bulabilirsin. dizel alırsan yakıtı koklar. değişken maliyeti daha düşük olur. tavsiye ederim.
  • istanbul beyefendisi  (13.09.11 11:50:43) 
hondanın veya toyotanın eski arabaları iyidir epey..


  • toshiro  (13.09.11 17:51:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.