[]

uydu kanallarını izleme

şimdi beyler, bu olay çok sık başıma geliyor.

diyelim evde anneniz, babanız, misafir falan filan herneyse işte birileri var ve televizyon izlemek istiyorlar. salona gidiyorlar, tv yi açıyorlar, izliyorlar FEKAT ! sizin de izlemek istediğiniz bir şey var fakat uydu üzerinden izleniyor. salondaki televizyondan başka hiçbi tv de uydu yok... internetten uydu kanallarını izleyebilir miyiz?
biraz araştırma yaptım bana pek mümkün değil gibi geldi, hı ?

 
odadaki televizyon için de bir uydu alıcı alırsınız ve çanaktan gelen kablodan bir tane de odanıza çekersiniz, odada istediğiniz kanalı izlersiniz. Çift lnb gerekiyor mu emin değilim.

Ya da aynı method, bilgisayara uydu kartı alıp ona takarsınız
  • bonjurkes  (12.09.11 22:24:48) 
Çift çıkışlı bir lnb alıp mevcut lnb ile değiştirirsiniz. Ardından dilerseniz uydu alıcı alıp odanızdaki televizyona bağlarsınız. Odanızdaki televizyondan normal bir şekilde uydu yayınlarını izlersiniz. Ya da dijital bir tv kartı alıp bilgisayarınıza takarsınız. ProgDVB, DVB Dream vb. programlarla bilgisayarınızdan uydu kanallarını internet kullanmadan yüksek kalitede izlersiniz. Dilerseniz kayıt yaparsınız, kafanıza göre takılırsınız.

Bir de örnek vereyim sizin için çektim şimdi;
i56.tinypic.com
  • sahinnnnnn  (12.09.11 22:51:58) 
bonjurkes'ın yazdığı gibi bir uydu alıcı al(ucuz birşey olabilir 50tl civarı),bir tane ikili lnb al lnb çıkışlarından birini salondaki ve bağla,diğer çıkışından da odana bir kablo çek 80-90 tl gibi bir masrafı olur.


  • sealth  (12.09.11 22:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.