[]

web sitesi satın alıyorum ama nasıl?

şimdi biz bi arkadaşla konuştuk, anlaştık ve sitesini satın alacağım. domain'iyle, host'uyla, her şeyiyle verecek yani. ama o da ilk kez site satıyor, ben de ilk kez alıyorum, o yüzden bu işlemi en güvenli şekilde gerçekleştirmek için yardıma ihtiyacımız var. domain ve host'unu turkwebhosting şirketinden almış ve domain 2008 sonuna, host ise mart 2009'a kadar geçerli. domain bilgilerinde onun adı soyadı, telefonu vs. yazıyor doğal olarak. ben istiyorum ki siteyi her şeyiyle bana devretsin, hiçbir yetkisi kalmasın artık, o da öyle istiyor. bana cpanel şifresini verdi, turkwebhosting'e kayıtlı yani bu domain ve host'u kaydettiği email adresinin şifresini de verdi. eğer istersem cpanel'in giriş şifresini ve mail şifresini değiştirip üstüme alabilirim sanırım ama yine de ne kadar güvenli olur bu? sonra o turkwebhosting'e başvurup ya da başka bi şekilde geri alabilir mi siteyi? ki bu sadece cpanel. domain bilgilerini de değiştirmek istiyorum ben. cpanel'de domain bilgilerini değiştirecek bir yer bulamadım. turkwebhosting'e mail attık, kendilerine yeni domain bilgilerini yollarsak değiştireceklerini ama ödemeyi yapan kişi sitenin eski sahibi olduğu için domain süresi dolana kadar kısmen onun da yetkili sayılacağını söylediler. yani herhangi hukuki bir işlemde benim kadar da o da sorumlu olacakmış. anlamadım ben olayı. ben şimdi siteyi tamamen kendi üzerime alamaz mıyım? ne şekilde olabilir? napmamız gerek? yardım edin.




 
bildigim kadarıyla domainin bilgilerini kendinize ait olacak şekilde güncelleyebilirsiniz.
sonuçta domainin bilgilerini yönetildiği bir panel olmalı, cpanel olmayabilir.
oradan kendi adınızı ,iletişim bilgilerinizi ve mailinizi güncellersiniz.
eğer buraya erişiminiz yoksa şirket yapabilir dedikleri gibi.

cpanel ise hosting için kullanılan bir zımbırtı oldugundan, oradan kendinize yeni ftp hesabı açın,yeni bir cpanel kullanıcısı oluşturun.
bunları yapmanıza izin yoksa gene şirkete söyleyin onlar yapabilirler.

ama yasal olarak yetkilinin kim olacağını tam olarak bilemiyorum.

ayrıca domain transferi de yapabilirsiniz. domainlere ait transfer kodu oluşturulup kendi üzerinize alabilirsiniz.

mümkünse şirketle telefonla konuşun böyle ucu açık bir cok soruya sebep olacak konuları telefonda çözmek bana daha kolay geliyor.
  • alwaysdrunk  (03.06.08 01:25:50) 
turkwebhosting denen şirkette üyelik sistemi olmadığından domain transferi olayını gerçekleştiremiyoruz. yani üyelik olayı olsa üye olurum o da benim kullanıcı adıma transfer eder ama ne yazık ki yok.


  • incredible  (03.06.08 01:50:55) 
1) beyin biraz organik magduru ama dilim dondugunce anlatmaya calisayim, uyelik yoksa ve saglam olsun diyorsaniz;

turkwebhosting'den transfer edersiniz domain'i. bunu yapabilmeniz icin turkwebhpsting'e talimat verip transfer iznini acmasini istemeniz gerekiyor. ondan sonra istediginiz herhangi bir yerden transfer basvurusu yapiyorsunuz (sirf domain icin atiyorum turkticaret) bu sekilde domain tamamiyle sizin oluyor. orada transfer sonrasi istediginiz sekilde domain bilgilerini guncellersiniz.

2) hostingi tasimak ne derece guven saglar orasi muamma. zira dosyalar onun elinde zaten vardir. bu amacla en basitinden yapabileceginiz sey bir akit olusturmak olabilir. bu site ve iceriginde yer alan dosyalar, domain ve hosting incredible'a satilmistir ve bu sebepten oturu ileride bu dosyalarin, isim haklarinin tum kullanimi da kendisine gecmis olup yazili izni olmaksizin kullanilamaz. kullanilmasi durumunda zart zurt. bu sayede birazcik olsun guvence altina alabilirsiniz.
yine de hosting'i de degistirmek iyi bir cozum olabilir. baska bir yerden hosting paketi alin (gerci cok masraf acmis oluyor boyle olunca ama?) dosyalari oraya yukleyin ve turkwebhosting'deki tum dosyalari silip dosyalari ayni isimde icerikleri farkli sekilde kaydedin. (hani backuplari vardir oradan cagirirlarsa diye)
bu arada paranoyak mode on sekilde yaziyorum bunlari, bu kadarina gerek yok dediginiz yerde durun.
  • entrapmen  (03.06.08 02:08:53 ~ 02:09:24) 
sevgili incredible,
ileride çıkacak ihtilafları engellemek için sözleşme yapmanızı tavsiye edeceğim. teknik işler bi şekilde hallolur, kayıtların hepsini değiştiririsiniz ama aranızda gerçekleşen mübadeleyi illaki belgeleyin, ileride hak kaybınız olmasın derim ben.

  • thechosenone  (03.06.08 13:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.