[]

halkalı?

İstanbul'u hiç bilmeyen birine anlatır gibi:

Halkalı nasıl bir yerdir yaşamak ve çalışmak için? Devlet ataması sonucu mecburen bir süre orada çalışılacak. Hiç bilmediğimiz bir yer, üstelik cinsiyet kadın, tek başına yaşanacak.

Orada oturmak yerine şu semtlere bak diyebileceğiniz ve önerileriniz nelerdir? Benim için oldukça önemli ve sıkıntılı bir durum.

 
bağcılardan iyidir.


  • altini ser incisi ker  (12.09.11 13:00:28) 
bu durumda, bağcılar ne kadar kötüdür ki? diyelim.


  • turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon  (12.09.11 13:03:55) 
halkalıda çok toplu konut var. site hayatı gibi sanırım. benim orada oturan öğretmen, bankacı vs tanıdıklarım oldu. kiralar ucuz sanırım istanbulun diğer yerlerine göre.
şehre uzak kalıyor biraz, onun haricinde iyi bi yer gibi görünüyor

  • delfina  (12.09.11 13:09:55) 
şehre uzaksın sadece, sessiz sakin bir yer neredeyse. genelde siteler vardır oralarda.


  • altini ser incisi ker  (12.09.11 13:15:01) 
Ben toplu konut kısmında oturuyorum. Bu taraflar iyi. Siteden bir ev bulmaya bakın, mahalle arasında bi yer seçmeyin. Toplu taşıma biraz sıkıntı yalnız otobüs yerine minibüsler daha sık çalışıyor.


  • bojangles  (12.09.11 13:26:13) 
iki tip yerleşim var. öncelikle halkalı istanbulun varoş semtlerindendir. kenardadır yani. aşağılamak gibi algılamasın kimse. sonradan oluşmuş ve toplu konutlarla oluşturulmuş bir yer. dolayısıyla iki tip yerleşim var.

bir; toplu konutlar. ki hiçbir halta benzemeyen, birbirinin aynısı sitelerden bahsediyoruz. bunun bir üst modeli ucuz villalar var bir de.

ikinci tip ise esas yerleşim modelidir. gecekondu + "zamanında dayım buradan toprak almış biz de bu evi diktik" tarzında apartmanlar.

galiba civara en yakın ve en düzgün yerleşim yeri ataköy. ama onunla halkalı arasında da araçla galiba bir 15 dakika mesafe vardır. nezih + az biraz lüks bir yerde oturcam diyorsan ataköy.
  • elestirman  (12.09.11 15:14:43) 
bojangles, kiraların diğer yerlere göre daha uygun olduğunu duymuştum, öyle mi?


  • turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon  (12.09.11 17:14:37) 
@turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon malesef kiralarla ilgili bir fikrim yok:/


  • bojangles  (12.09.11 18:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.