[]

çamaşır.

merhaba.
sinir krizinin eşiğinde bir şahıs olarak yardıma ihtiyacım var. dün çamaşır makinasına atıp yıkadığım bütün kıyafetlerimin renginin amına koyulmuş resmen. hepsi böyle gri gibi siyah gibi. öncelikle neden? çünkü her zamanki gibi 30 derecede yıkadım. gayet renk veren renk atan hiçbir giysi yoktu içinde ki önceden yıkayarak deneyimlediğim kıyafetler. şimdi ben ne edicem? kıyafetler ıslak. birazcık da olsa eski renklerine yaklaşma olasılıkları nedir? çünkü artık siyah lekecikler değil bildiğin renk değişimi yaşamış güzelim giysiler. resmen gitti hepsi.



 
ya renk koruyucu mendiller var. annemden öğrenmiştim ben de. her süpermakette satılıyor.
aynı durum başıma gelip sinire kesince annemi aradım. "al o mendillerden, bi de onlarla yıka" dedi. ben değişmez diye düşünmüştüm ama bi baktım hakkaten kıyafetler eski rengine yaklaştı o mendillerle yıkayınca..

bi denesene sen de

*kurusa da oluyor, ama sen tedbiren kıyafetler henüz ıslakken git al o mendillerden derim. belki daha da etkili olur
  • delfina  (12.09.11 11:38:47 ~ 11:39:19) 
öncelikle renk verebilecek olanları,
yeni alınmış ve hiç yıkanmamış elbiseleri makinaya atarken 2. defa düşünmek lazım.
bir de arkadaşın dediği gibi renk verme olayına karşı şu koruyucu bezlerden ( neyse artık adı) alsan daha iyi olur.
o elbiseler maalesef ziyan oldu.
  • seyduna6687  (12.09.11 11:58:54) 
rengi kaybolan çamaşırların durulama suyuna sirke koyulduğunda renkleri geri gelir diye okuduğumu hatırlıyorum bir yerlerden.ayrıca ilk yıkamadan önce renklerini sabitlemek için de kullanılıyordu sirke.


  • irbat  (12.09.11 12:44:12) 
delfina'nın dediği mendiller işe yarıyor gerçekten ben de denedim tamamen kurtaramasa bile baya eskisine yaklaştırdı belki bikaç yıkamada toparlar.


  • sirena  (12.09.11 14:26:37) 
makinenin içinde boyayıcı bir madd kalmış olabilir ondan olmuşur bence.


  • miss antartika  (12.09.11 14:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.