[]

hp teknik servisi?

bilgisayarı vermeyi düşünüyorum da, sözlüğü okudum da korktum vermeye. ya hani çok basit işler için vereceğim hem de. he, şimdi diyeceksiniz, "böyle olacağı belli idi, neden hp pavilion aldın?" valla görünce almış bulundum, neyse efenim. üç sebeple götüreceğim ki biri dışında aslen ufak tefek şeyler.

1) batarya sorunu var. pil ölmüş. gerçi daha önce insanlara sorduğum kadarıyla anakarttan kaynaklanan da bir sorun olabileceğini söylediler. pil mi ölmüş yoksa anakartın bir halt yemesi mi olduğunu görmek için götüreceğim.

2) temizlik: hp bu hizmeti veriyor mu bilmiyorum ama bilgisayarın dışını ne kadar temizlersem temizleyeyim içi hep pis kalıyor. biliyorum, bu iş için basınçlı hava zımbırtıları, özel solüsyonlar filan var ama maalesef kendisinin yapısı gereği ben o basınçlı hava şeyini kullansam bile tozu içine itmiş bulunacağım. internette birazcık araştırma yaptım, bu zımbırtıları denemiş insanların bir süre sonra toz yumaklarından dolayı fanlarını sıkıştırdıklarını, aşırı ısınmadan dolayı beş dakikada bilgisayarlarının kapandığını okudum. tavsiye ettikleri şey de arka kapağı açıp temizlemek. benim bilgisayarımın garantisinin dolmasına daha 9 ay var. yani, bozmam diye düşünsem de ola ki bozulursa götümde patlar bu bilgisayar. korkarım kapağını açmaya, zaten açamam da, başkası açsa ve temizlese bu sefer "garanti dışı" bıkbık diye ötecekler. götüm yemiyor. temizlik hizmeti verip vermediklerini soracağım. gerçi para isterlerse de paşa paşa vericem, zaten ne kadardır ki allasen? fandan abuk subuk sesler gelmeye başladı, ısınıp kapanmasın bari diyorum.

3) dış kaplama: ay biliyorum, bu en şımarıkça teknik servise götürme bahanesi sanırım ama touchpad'in boyası dökülüyor. ortasında kocaman bir siyahlık var. nasıl oldu bilmiyorum da yavaş yavaş büyümeye başladı o siyah nokta. kullandıkça daha çok çıkıyor boyası. ufak bir şey, yaparlar gibi.

işin acı kısmı, bu bilgisayar benim elime ne zaman geçer? malum, okullar kapalı ve ekime kadar okulla muhatap olmayacağım. parasızlıktan evden çıkmıyorum, bütün eğlence ihtiyacım bilgisayarın üstünden gideriyorum. o bilgisayarı teknik servise vermek, kafadan 15 günümün gitmesi demek. ayrıca birtakım şeyleri internet üzerinden hallediyorum ve evdeki kimse bilgisayarını vermeyecek kadar bencil, evet. kimi demiş 2 günde verdiler, kimi demiş 1 ay bekledim gelmedi. sizce böyle bir durumda olan bilgisayarı ben kaç günde alırım? bilgisi, tecrübesi olan varsa ve aktarırsa sevinirim.

 
hp laptop var bende. 15 gün sonra verdiler garantiye gönderdiğimin her deefasında. en sonunda 1 ay gelmedi yeni pc verdiler.


  • altini ser incisi ker  (12.09.11 08:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.