[]

Yeni Akvaryum Aldım. Tavsiyeleriniz Neler?

30 litre kapasiteli bir akvaryum, içine de 10 adet süs balığı almış bulunuyorum. Alt tarafını siyah-beyaz kumla kapladım. Filtre ve hava motoru taktım. Klor temizleyici ilaç kattım, yemlerini verdim falan fistan.

Akvaryum ustalarından tecrübelerini ve önerilerini duymak isterim. Su değişimidir şudur budur, tavsiyeleriniz var mı?

Ayrıca aldığım yerden mantar için ayrı, beyaz benek için ayrı ilaç satın aldım. Bu ilaçları ne zaman atacağımı nereden anlayacağım. Balıklarım çok küçük, mantar veya beyaz benek nasıl fark edilir ki?

edit: Ha ayrıca bu filtre ve kabarcık sağlayan motor sağlam ses yapıyor. Gece yatarken bunları kapatsam sorun olur mu, nasıl uyunur abi bu gürültüde :)

 
ilk başta çok ihtimam göstermemek lazım. ilerki vakitler aynı özeni göstermeyeceğiniz için koymaz.
gece motorun kapalı kalması problem yaratmaz. ayrıca gece, akvaryumun ışığını kapatmanızı yahut çok mat ve düşük voltajda bir aydınlatmayı tercih etmenizi tavsiye ederim.
süs balığı ama ne? bir cinsi büyütmeye gayret gösteriniz. tankın hacmi bunun için belirleyici bir faktördür. 30 litrede en fazla canlı doğuran beslenir. onun dışında belki çiklid...
ben hastalığı fark etmesini bilmiyorum. neticede heyvanın derisinde beyaz benekler varsa heyvan hastadır.
damla olayı... her tank sirkülasyonunda birkaç damla atmak yeterli gelir. mor renkte bir damla vardı. onunla tankı yıkıyorsunuz. ayrıca eski suyun % 20'sini yeni suya dahil ediniz.
  • haggi bulut  (11.09.11 22:54:48) 
klor giderici ve sair kimyasalları gerekmedikçe kullanmayın, akvaryumunuz küçük bu yüzden sudaki kimyasal fiziksel değişiklikleri tamponlama kapasitesi düşük, her hafta 1/3 oranındaki suyunu en az bir gün bekletilmiş su ile değiştirin(tamamını değiştirmek sakıncalıdır) filtresini sık sık temizleyin(küçük bir içten takma ise 2 haftada bir, dıştan takma ise 2-3 ay iyidir) filtreyi de sabun vs gibi kimyasallarla temizlemeyin, ufak bir mango kökü su özelliklrinin iyileşmesine fayda sağlayıp görünümü de güzelleştirebilir.(filtre 7/24 açık olmalı)


  • rutubettin  (11.09.11 23:13:56) 
suyu bittikçe tamamlamak da doğru değil çünkü suda balıkların atıklarından kaynaklanan zehirli maddeler birikir, buharlaşanın yerine yeni su koyarsanız zehiri konsantre etmiş olursunuz, bir miktar su çekip yerine buharlaşanı da tamamlayacak kadar yeni su koymak gerekir.


  • rutubettin  (13.09.11 21:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.