[]

Gümrükten Araç Çekme

İstanbul'da bir konsolosluga ait ikinci el bir otomobil buldum, otomobilin fiyatı cok uygun tabi ki, su an gümrükteymiş araç, gümrükten çekmem için bir vergisiydi kılıydı tüyüydü bir takım masraflar yapmam gerekiyormuş.

bu masraflar takribi olarak ne kadar tutar ve bir de ne gibi işlemler yapılması gerekir.

Bilgilendirecek sözlükçülere simdiden tesekkür ederim.

 
arabanın yaklaşık fiyatı nekadar?


  • blackidom  (02.06.08 18:45:52) 
aracın yabancıdan yabancıya piyasasına göre fiyatını değerlendir. mavi/yeşil piyasada (yani mavi ve yeşil plaka takabilen araçlar) muadillerine nazaran uygunsa heveslen. zira vergilerle beraber türkiyedeki fiyatını bulur. şöyle söyleyeyim en son araç ithal eden tanıdığım aracı sırf yeni aldığı ve geldiği ülkede satma çabasına geliş tarihinden 10 gün önce girdiği için kısacası satmakta zorlandığı için ithal etti. sonuç enteresan muadil bir aracın türkiyedeki ederi 35-37 bin ytl arasıyken aracın ithal edene maliyeti 36 bin ytl yi buldu.
ha illa alcam dersen prosedürü tam bilmiyorum ama müşavir firmalar var onlar herşeyini takip ediyorlar. uluslararası evden eve nakliyat firmaları bu işi de yapıyorlar.
ankara için; esen nakliyat, murat ekspres iki örnek.
  • agk  (02.06.08 20:19:22) 
mrblar... öncelikle gözünü korkutmak gibi olmasın ama bu konu çok muallak! çok caf caflı...
bizde ecnebi den 0 araba getirtçektik de şöyle bi sorduk neredeyse "getirmeyin lannn, bir otomobil distiribitörü golay yetişmiiii, lannny" şeklinde karşılandık!
şimdi otonun yaşı, kilosu, motor hacmi falan da var ama! geçmişi çok önemli, araç yabancıdan yabancıya satıldıysa ki öle olabilir, işin çok zor! hatta imkansız!

aha burada bir form var!
www.gumrukforum.com
sana kimse yardım etmez ama ciddiysen adamların tlf, adresleri falan var bi konuş!
  • allop  (02.06.08 20:21:24) 
Cevaplar için çok tesekkürler. araın türkiyedeki fiyatı 28-30 bin ytl, ikinci el piyasası ise 21-23 bin YTL, ilanda 11 bin dolar istemişler. Sanırım gidip yerli malı yurdun malı kullanmak gerek.

Tekrar teşekkürler.
  • tcyx  (02.06.08 21:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.