[]

1000 liraya alınabilecek en iyi pc

monitör hariç en fazla bin lira verecek param var, bilgisayarda en çok, çok profesyonel olmasam da photoshop, freehand falan kullanıyorum. yeni oyunları da oynamak istiyorum. ne alsam?

pc istememin sebebi de laptopa göre daha ucuz olacağını düşünmem. ama siz bana bu paraya iyi bir laptop önerirseniz de çok müteşekkir olurum.


 
i3 hatta zorlarsan i5 işlemcili bir laptop bulabilirsin bu fiyatlara, ama kampanyaları izlemeni öneririm.
masaüstü içinse monitöre para ayırman gerekir. monitöre ayıracağın paraya göre kasa da epey değişebilir.
monitör hariç yazıyormuş ya nasıl okumuşum:)
i7 işlemcili toplayamazsın 1000 liraya, ama i5 güzel bir şeyler toplayabilirsin.
  • yalnux  (10.09.11 20:48:48 ~ 20:51:26) 
ikinci el almadığın sürece o paraya bahsettiğin işleri kanser olmadan yapabileceğin bir laptop alman mucize gibi birşey olur ha casper exper falan var ki onları da kimse tavsiye etmiyor. ucuz etin yahnisi modeli.

masaüstü istiyorsan
aşağı yukarı her parçayı sıfır almaya kalktığında
prntscr.com
şöyle oluyor ki biraz fazla sanırım bu. ikinci ele açığım dersen 1100 civarı toplanabilir o resimdeki alet. ama ne yaparsan yap i5 2400den düşük işlemci ve 6850 yada gtx460 dan aşağı bir ekran kartı alma. eğer bu ikisini ikinci el bulursan temizinden çooook kâra geçersin.
ha bu yazdığım alet te piyasadaki her oyunu her programı zorlanmadan çalıştırır. ha crysis 2yi 1080p full ayarlarda oynatır mı dersen oynatır oynatmasına da avg fps20 değerlerini görürsün sanırım. sapık değilsen o paraya kesinlikle tatmin eder o performans.
  • cura ut valeas  (10.09.11 20:53:17 ~ 20:55:27) 
elimde idareten bir monitörüm var. önce bilgisayarı alayım. biraz para biriktirip alırım uygun bir monitör.

pentium 4'ten beri bilgisayar almak için araştırma yapmamıştm(hiç anlamıyor dedğilim de, i5 mi alsam i7mi gibi tek tek hesap edemiyorum artık)
o yüzden yardım gerek

@cura ut valeas , ekran kartını almasam senin scrnshottan tam 1000 lira oluyor, o fena pahalıymış:)
  • qwertyali  (10.09.11 20:54:33 ~ 20:58:06) 
@cura ut valeas peki nereden toplayabilirim o konuda bir tavsiyeniz var mı? ben çok anlamıyorum parça parça sipariş edeyim, kendim birleştireyim. uygun fiyatlara toplama işini yapan düzgün firma ne var istanbul'da biliyor musunuz?


  • qwertyali  (10.09.11 20:59:38 ~ 21:00:07) 
(bkz: yazıcıoğlu)


  • technicalte  (10.09.11 21:53:46) 
yazıcıoğlu gibi yerlerden almak istemem. daha güven veren bir yer olmalı. vatan bilgisayar gibi yerler toplama yapmıyor mu, ben listemle gitsem?

gerçi hala toplama yerine, hazır uygun bir pc alma taraftarıyım.
  • qwertyali  (10.09.11 21:59:00 ~ 21:59:51) 
vatan toplar electro world toplar bu tarz yerlerin tamamı topluyor neredeyse ama daha önce hiç yapmamış birini zorlayacak tek nokta işlemci ve anakartın birleştirilmesi. kalan şeyleri herkes yapabilir. hatta youtube da birçok video var böyle. bilen bir arkadaşın vardır ona hallettir hiç olmadı. donanimhaber forumlarından ikinci el forumlarını takip edebilirsin oradan aradığın parçalar kesin bulunur düşer. ikinci el çok temiz şeyler düşüyor. ha illede sıfır olsun diyorsan o paraya biraz zor istediklerin. ha gidip vatana da dersin oradakilerdende birbok bilmeyen birsürü insan var, sadece oyun oynayacak birine i7 k serisi işlemci aldırır tonla para verdirip bu daha iyi diye.
overclock yapmayacaksan i5 ve sonunda k olmayan, 2400 2500 fiyat performans olarak alabileceğin en iyi işlemciler, gtx 460 560 ve ati 6850 6950 serileri de böyle. bunlara uyan bir işlemci, uygun fiyatlı ramler ve harddisk.(harddiski sıfır ramleri ikinci el al) yine senin istediğin fiyatı aşacak. o yüzden donanimhabere gir ikinci el ekran kartı ve işlemci ara

  • cura ut valeas  (15.09.11 01:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.