[]

boğaz şişliği

yutkunamıyorum acı çekiyorum. bademcikteki iltihapları rahatça görebiliyorum. sol taraf özellikle.

antibiyotik alıyorum saati geldiğinde. pek geçmedi gibi.

biri sıcak kompres biri soğuk kompres yap diyor. nedir ne yaparım.
(doktora da sabah giderim artık)

 
valla doktor annem alsin agri kesiciyi antibiyotigi yatsin doktora gitcekse yarin diyo.


  • jay kay  (01.06.08 21:36:05) 
boğaza sıcak soğuk uygulama hurafelerinin aslı var mıdır?


  • dorian greyfurt  (01.06.08 21:39:41) 
pek faydasi yokmuş


  • jay kay  (01.06.08 22:03:38) 
tonsilit olmuşsun evladım sen, geçenlerde bende oldum doktora gittim iki kutu antibiyotik bitirdim ancak geçti fena sıkıntı vermişti. Tantum'un bu iş için boğaz spreyleri var onlarda baya bir rahatlatıyor. bepanthen boğaz pastili de oldukça yararlı geçmiş olsun.


  • salt bath  (01.06.08 22:05:29) 
hayatim bademcikle ugrasmakla gecti : ) en sonunda da ameliyatini oldum rahatladim

(bkz: bademcik ameliyati/@la traviata)

antibiyotikleriniz (doktorun verdigini varsayiyorum,umit ediyorum) bitene kadar kullanin. hatta gecer gibi sanip, yarida kesmeye kalkmayin. zamaninda ve bitene kadar almak antibiyotigin malum esprisidir.

asiri sicak ve asiri soguk seyler yemekten, icmekten, degdirmekten uzak durun.
ilik seyler indirin bogazinizdan. balli ilik ihlamuru bogazinizdan indirin, rahatlatir.

yesil tantum verde sprey mikroplari kirici etkisi vardir, sikabilirsiniz. ama siktiktan sonra bi sure bisi yiyip icmemeniz gerekmekte. tadi nanelidir, kotu degildir.

pastillerin ise rahatlatici etkisi vardir, ama kesin tedavi icin degildirler.

eger bu sislik, ilaclar sonrasinda iner daha sonraki zamanlarda tekrar ederse, veya hep şiş kalirsa, aldirmayi da dusunebilirsiniz. tabi bu simdilik b plani..

gecmis olsun..
  • la traviata  (01.06.08 22:36:48) 
bol bol tuzlu su gargarası yapın.


  • bulanti  (01.06.08 23:18:13) 
tantum'un yerine kloroben de kullanabilirsin. ben de sık sık boğaz şişliğinden çekenlerdenim. tantum hiçbir işe yaramıyor bende. kloroben iyi geliyor.
kloroben'de tantum'un etken maddesinin yanında bir etken madde daha var.

  • burfak  (02.06.08 01:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.