[]

ev sahibim evi satıyor, kiracı olarak yasal hakkım nedir?

şubat 2010da kontrat yaparak eve taşındım, bu sene belirledğimiz fiyattan zam yapıldı, yeniden kontrat yapılmadı, otomatik devam ediyor yani. şimdi evi başkasına satıyor, şu anda ev bulmak zaten imkansız ve evden de çıkmak istemiyorum.

yasal hakkım nedir bu durumda?


 
sözleşme yenilenmediyse hiç bir hakkınız bullunmamakta.


  • mistikla  (09.09.11 20:26:46) 
kirayı artırıp ödemeye devam etmiş. Bu durumda kontratı yenilemeye gerek olmadann yenilenmiş sayılıyordur gibi geldi bana.
Emin misin mistikla?

  • michael_knight  (09.09.11 20:29:51) 
her sene sözleşme yapılmaz zaten, yapılmadıysa otomatik uzar sözleşme.


  • adivar  (09.09.11 20:34:26) 
Söyleyin içindekilerle birlikte satsın ve siz de kirayı yeni ev sahibinize ödeyin.


  • lebanon  (09.09.11 21:01:25) 
oturmak istiyor bu alan kişiler. yasal hakkım nedir, 6 ay diye duymuştum. hiç bilen anlayan yok mu? bu arada öğretmenim. kök söktürürüm, sadece yasal dayanak arıyorum.


  • adivar  (09.09.11 21:04:21) 
yeni ev sahibinin evden çıkma talebini "tebliğ" etmesinden itibaren 6 ay süresi var. mahkeme bildiğim kadarıyla sözlü olarak söylemeyi kabul etmiyor, sonuçta bana böyle bir şey demedi diyebilirsin. yazılı bir kağıt vs. göndermesi ve senin de onu aldığına dair imza atman gerek. sonra 6 ay başlar.


  • replades  (09.09.11 21:17:32) 
özetlersek olay şöyle sanırım, yeni ev sahibi ya kontratın bitiş tarihi şubat 2012yi bekleyecek (5 ay demek) ya da evi satın aldıktan sonra noterden ihtarname çekip 6 ay içinde evi boşaltmamı talep edecek. bu durumda en az 5 ay vaktim var.

peki eski ev sahibine ödediğim depozito ne olacak? onu geri mi alacağpım, yeni ev sahibi mi üstlenecek, nedir durumlar?
  • adivar  (09.09.11 21:22:50) 
sonuç olarak şöyle söyliyim tam ince detayını bilmiyorum ama ev sahibin o kişiye o evi bir şekilde satıcak kanun buna izin veriyor. tabi seni ertesi günü de çıkartamaz bir süresi bir şekli vardır ama satmak isterse satar yani.


  • seljax  (09.09.11 21:46:33) 
arkadaşlar belki bilen vardır diye sordum ama çıkmayınca kendim araştırdım. başkalarına da örnek olsun. dediğim gibi yeni ev sahibi evi kiracı ile devralmış oluyor. depozitoyu da yeni ev sahibinden talep edebiliyoruz. kontrat bitene kadar beklemek zorunda ya da ihtarname çekip boşaltmanızı isteyebilir. bunun süresi de 6 ay. kaynak 6570 sayılı kira yasası.


  • adivar  (09.09.11 21:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.