[]

blu-ray videoyu direk izleyemiyor muyuz ?

lg marka bir lcd var elimde usb girişinden takıp takıp the big bang theorynin bölümlerini izliyordum. genelde ya 170 mb ya da 500 mb lik bölümler indiriyordum bugün bir güzellik yapıp 720p bir blu-ray bölümü indirdim ama ilk taktığımda ses gelmedi ikinci takıp çıkarmamda hiç açılmadı. sorun nedir ?




 
blu ray video derken mkv herhalde. muhtemelen tvniz desteklemiyordur. bluray dediğiniz bir dvd formatı. dosyanın uzantısını da yazın. nasıl bişey indirdiniz bilelim.


  • ben smyrna  (09.09.11 18:03:06) 
pardon ya, mkv formatı evet. ayrıca daha önce .mkv açtığımı hatırlıyorum ama boyutlar yüksek değildi.


  • un  (09.09.11 18:04:08 ~ 18:07:08) 
o zaman cihazın özelliklerini karıştırın. mkv açıyorsa bile dediğiniz gibi hdlerde sıkıntı yaşıyor olabilir. benim philips mp4 açıyor ama full hd mp4 yaptım. açtı ama gösteremedi :)


  • ben smyrna  (09.09.11 18:09:54) 
benimkide ilk açtı ama ses vermedi sonra hiç açmadı kurcaladım ama bir sonuç yok. şöyle bir şey buldum denemeye çalışacağım.
forum.donanimhaber.com

  • un  (09.09.11 18:12:45) 
mkv formatında görüntü var ses yoksa, sorunun ana kaynağı genelde televizyonun AC3 ses formatını desteklemesi. En azından benim çevremdeki kişilerde durum bu. mkv filmlerde ise genelde DTS ses formatı kullanılıyor. Bu filmleri tv'de izlemek için filmin ses formatını DTS'den AC3'e çevirmek gerekiyor. Yalnız mkv diziler genelde AC3 olur zaten. Eğer ne AC3 ne de DTS formatını açamıyorsa genel olarak mkv formatıyla ilgili bir sıkıntısı olabilir. Tv'nin modeline göre araştırma yapmanızı öneririm.


  • ozgur okur  (09.09.11 18:22:29) 
ozgur okur dediğinize benzer bir şeyler okudum. sağolun.


  • un  (09.09.11 18:24:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.