[]

Suyun üstünde durmak :(

Obez değilim, sağlık sorunum yok.
Bugüne kadar kim uğraştıysa (çevremde) bana yüzmeyi öğretemediler.
Suyun altında balina gibi gidiyorum ama nefes bitince yine dışarı çıkmak gerekiyor ve kafamı sudan çıkardığım anda dibe batıyorum. Ne yaman çelişkidir anlamadım.
Yüzme kursuna gitsem bu sorunu aşabilir miyim? Hala suyun altında yüzebilip de üstünde duramadığıma inanamıyorum. Olmuyor. Kafa dışardaysa direkt dibi boyluyorum.
Denizde havuzda hareket etmeden kafa dışarıda takılan insanları kıskanıyorum.
Yardım ve tavsiyelerinize açığım.

 
eğer paniğe kapılıyorsanız ve yanlış hareketler yapıyorsanız batmanız normal. babam felç geçirmeden önce oldukça iyi bir yüzücüydü, sahilde yürür gibi rahat ve sakin yüzmelisin derdi.

yüzme kursuna giderseniz bu sorun çözülür, anladığım kadarıyla su korkunuz da yok, kısa sürede halledersiniz.
  • sustain  (09.09.11 12:48:08) 
yanlış teknik uyguluyorsun ve panik oluyorsun ondandır


  • neysene  (09.09.11 12:56:31) 
e hani suyun üstünde durmak için bir şey yapmamız gerekmiyordu?
su kaldırıyordu bizi? normal duruyorum ama batıyorum. teknik meknik yok. sanki herkeste var mı teknik? yerçekimi bende suyun kaldırma kuvvetinden daha baskın galiba. en iyisi yüzme kursu.

  • 9kuyruklukedi  (09.09.11 13:00:49 ~ 13:01:23) 
bacakları dikine koyarsan batarsın. başını çıkarıp suda duracaksan bacaklarını biraz kırıp sürekli bileklerini hareket ettiricen. ayakların palet gibi oynayacak habire. ellerinle de suyu kontrol edicen biraz kürek gibi.

bu reflekssel bişi yani nasıl anlatırım bilmiyorum.
  • calimdor  (09.09.11 13:01:29) 
suyun üstünde hiçbir şey yapmadan durman için yatağa yatarmış gibi sırtüstü yatman gerekiyor suya. sen sadece kafanı kaldırıyorsan büyük ihtimalle vücudun ayakta duruyormuş gibi dik duruyordur. öyle batarsın. öyle durmak için sürekli ayaklarını ve kollarını hareket ettirip kendini ittiriceksin suda.


  • calimdor  (09.09.11 13:03:51) 
@calimdor anladım anladım. sorun orda işte. ben o dediklerini yapmaya çalışana kadar dibi boyluyorum :)


  • 9kuyruklukedi  (09.09.11 13:04:00 ~ 13:04:16) 
derin bi nefes al ve tut... göreceksin ki kafan suyun üstünde kalacak. hatta omuzların da kalabilir. nefesi verdiğinde batacaksın. tuzlu denizde az batarsın, tuz azaldıkça batman artar. havuzda direkt dibi boylarsın. keza yağ katmanları da yüzerliği artırır aslında (obez değilim diyerek ters yaklaşmışsın ayni :))


  • no avalon  (09.09.11 13:14:11) 
yeni yüzme öğrenmiş biri olarak;bacaklar su yüzeyine dikse batarsın, kafan dışardaysa batarsın, suya sırtüstü yatıp ellerini hareket ettirmezsen batarsın.ben önce sırtüstü yüzmeye başlamıştım. sırtüstü yatıp bacaklarını yatayda serbest bırak hiç sıkma.kafanı yatırdığında sadece gökyüzünü görebiliyor olman lazım yoksa batarsın.kulaklar su içinde, ağız ve burun dışarda sadece ve elleri hareket ettiriyorsun.


  • martimge  (09.09.11 13:26:37) 
kanka nerede yüzüyon bilmiyorum ama kursu varsa git, kursda öğretiyorlar
ben kursta istemdışı olarak öğrendim yüzmeyi.
derdimi anlatabilecek kadar yüzüyorum şimdilerde
  • technicalte  (09.09.11 13:55:12) 
Geçen haft Dikili'deydim. batmak istediğimi halde batamıyorduk. Uğraşıyoruz boyumuzu geçmeyen yerde tabana el değdirmek ve su altında biraz ilerleyebilmek için, bir türlü başaramıyoruz. Su hemen kaldırıyordu.Dolayısıyla denizde en zor şeyin batmak olduğuna inanıyorum. Gerçi hala ayağımın değmediği yerde duramıyorum ama bu çelişki benim korkaklığım:)

Kendinizi paralamadan hafifçe el ayak hareket ettirdiğinizde batmazsınız.
  • 44  (09.09.11 13:56:08) 
fırsatınız varsa akdenize gelin.
süper tuzlu su ile batmak mümkün değil.
sabah erken saatlerde (6,7 arası) kıyıda sakin suda çimerek tum korkularınızı, sıkıntılarınızı atlatabilirsiniz.
suda batmadan durmanın birinci kuralı rahat olmak. bunun için rahat bir ortamda hiç risk almadan (çok derinde olmadan yani) uzun süre zaman geçirmekle olacak.
palet, şnorkel kullanarak bu rahatlığı biraz da pratiğe dökerek yavaş yavaş bu probleminizden kurtulabilirsiniz.
imza:suböceği.
  • thebug  (09.09.11 14:17:26) 
öne doğru eğik şekilde durup el ve ayaklarını hafifçe hareket ettireceksin. su da çene hizası civarında olacak. panik yapma, sakin ol.


  • zgrydn  (09.09.11 14:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.