[]

firefox - kurtarılan oturumda tüm parolaların hatırlanması

3 günlük çömez firefox kullanıcısıyım. az önce kısa bir elektrik kesintisi oldu bilgisayar kapandı. yeniden başlatıp firefox'u açtığımda, sekmelerde önceden açık olan sözlük, gmail, yahoo mail, facebook, üye olduğum bir forum gibi parola ile giriş olan tüm sayfalar oturum açık olarak başladı. hiçbirinin de şifresinin hatırlanmasını işaretlememiştim.

bu nasıl engellenir? firefox düzgün kapatılmadığında, benden sonra birisinin açınca tüm online faaliyetlerimi görebilmesini istemiyorum.


 
Go to Tools > Options > Security
Uncheck "Remember Passwords for sites."
Click on the "OK" button.

Mozilla Firefox’u açınca üstten Araçlar‘a tıklayın.Ardından Seçenekler‘e tıklayın.Gelen ekranın üstünde ki Güvenlik sekmesine tıklayın.Parolalar kısmından parola ayarlarınızı yapabilirsiniz.Hangi sitelerde parolalarınızın kaydedilip kaydedilmeyeceği, ana parola ayarlama vs.

bu islemi yaptiktan sonra;

tools -> clear recent history -> time range to clear - everything'i secip details kisminda hepsini isaretleyin. Clear now'a tiklayin. islem tamamdir.
  • that was just a dream  (09.09.11 10:36:40 ~ 10:45:54) 
firefox 4'ten sonraki bir versiyon ise duzgun kapatilmadiginda degil normal kapatsaniz bile "gecmis - onceki oturumu kurtar" menusunden giderek tum sekmeler son haliyle (ve kapatilmis sekmelerin listesi de) getirilebiliyor. oturumu kapatmadiysaniz ya da zamanasimindan kapanmadiysa da giris yapmis halde gelir. parolalari hatirlama secenegiyle de bir ilgisi yok sanirim.

onu tamamen iptal etmekle ilgili suradaki ikinci cevapta yontemlerden bahsedilmis:
support.mozilla.com
  • ainothia  (09.09.11 14:25:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.