[]

gözlük camı hakknda.

geçenlerde kullandıgm numaralı gözlugumun camı kırıldı..geçenlerde dediğimde 3 ay oluyor :) şimdi ben o gözlügün camını yaptıracam ama numarasını bılmıyorum..tekrar doktora gıtmem gerekır mı ? yoksa herhangı bır gozlukcuye gıtsem sistemden bulurlar mı ?




 
Diger tarafı saglamsa optikçilerde bir cihaz oluyor ordan bakıp görebiliyorlar numarasını.


  • ufolursun  (09.09.11 00:28:22) 
Sağlık sigortasından yararlanarak gözlük aldıysan cam numaraları sisteme kaydedilmiştir. Fakat göz bozukluğunun değişme ihtimalini düşünerek tekrar doktora gitmekte fayda olacaktır.


  • balikli golun deniz gormemis baligi  (09.09.11 00:28:53) 
ikisi birden mi kırıldı ? kırılmayanla bulabilirler yüksek ihtimal. ama öyle bişi yoksa bazıları reçeteyi falan saklıyorlar. onda yazar. aldığınız yere gidin derim. 3 ay boyunca gitmemişsiniz gerçi ama gidin yani. :)


  • zanzeita  (09.09.11 00:28:54) 
işin dahada ılgınc yanı gözlukcude kapandı :) :) neyse dediğiniz gibi yarın gözlukcuye gıdıp sıstemden baktıracam. Peki camı taktırdıktan sonra para verırmıyım ?
not: bagkurluyum

  • ondkz  (09.09.11 00:39:59 ~ 00:41:18) 
Normalde bir makineyle bulunabiliyor diye biliyorum ama kırık halde ne olur emin değilim.
Cama para vermen gerekir.

  • komnoktatere  (09.09.11 00:44:06 ~ 00:44:45) 
ya bazı gözlüklerin çerçeve hakkı cam hakkı falan öyle bişeyleri oluyordu. sorun derim. kuzenim çerçeveyi 2 kez kırmıştı. bir cam bir de çerçeve hakkı vardı. camı da çerçeve olarak kullandı beleşe iki kez değiştirdiler.


  • zanzeita  (09.09.11 00:51:29) 
Kırılmayanla bulunabilme ihtimali bulunamama ihtimali ile aynı. Numaralar farklı olabiliyor ne de olsa.


  • thor odinsson  (09.09.11 00:57:38) 
ücretsiz cam taktırabilmek için tekrar muayene olup reçete almanız gerekir diye biliyorum.


  • durantoplarinhastasi  (09.09.11 01:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.