[]

eldeki para ile kredi kartlarını nasıl kapatırım ?

14 bin lira civarında 4 ayrı karta borcum var . elimde de 9 bin lira para var. şimdi nasıl bir taktik izlemeliyim sizce kartları ödemek için. hepsine eşit miktarda paralar yatırıp borçlarımı azaltayım yoksa en azından 2 sini kapatıp tamamen diğerlerine az ödeme mi yapsam avantajlı olur. hepsi ne eşit ödersem sanki borçlar hiç bitmemiş gibi geliyor bana ne dersiniz ? bu arada aylık maaşımdan kredi kartlarına 1500 lira ayırabilirim gelecek aylar için.




 
bence hepsinin bir minumum odeme tutarini ode, sonrasinda iki tanesini kapatabiliyorsan kapat. eger kapatabiliyorsan daha cok borcu olan iki karti sec.


  • samfisher  (08.09.11 23:37:23) 
samfisher a katılıyorum. eşit ödeme falan yapma, seç ikisini kapat tamamen borcunu, diğerlerinin de asgarisini öde. daha sonraki aylarda da kalan 2 sinden birine daha fazla ödeme yaparsın, inşallah kısa sürede borcun kapanır.


  • 3wolvy5  (08.09.11 23:39:50) 
herbir karta ne kadar borcun var mesela kart 1 5000tl kart2 3000 vb. diye yazarsanız?


  • vexations  (08.09.11 23:40:21) 
kanka direk söylüyorum ve hiç düşünmeden yap söylediğimi.

9 bin tl'ye kaç tane kartın borcunu kapatabiliyorsan kapat. 2tane mi 3 tane mi artık herneyse. ondan sonra da o iki kartı hemen kapattırıyorsun.

sonra kalan kartları da şu şekilde ödüyorsun: borcu kalan kartlardan birinin yalnızca asgarisini ödüyorsun. diğerine ise, kredi kartlarına ayırdığın bütçenin geri kalanını ödüyorsun. o kart da kapanınca tek karta ödemeye devam ediyorsun.

eşit miktarlarda dağıtarak asla borcun bitmez. bir kaç kartın borcunun 0tl olduğunu görmeden asla tatmin olmazsın. o yüzden mutlaka dediğim gibi yap.
  • tchuck  (08.09.11 23:57:22) 
kartların kalan borcunu ödemek için banka kredisi çekmen çok çok avantajlı oluyor sanırım faiz açısından. Mümkünse mutlaka yap.
Fakat kredi borcunu ödeyemediğinde kredi kartı gibi değil daha kötü sonuçları oluyor galiba. Yani ne kadar riskli olduğunu filan da hesapla.

  • michael_knight  (09.09.11 00:26:15) 
kapatabildiğin kadarını kapatıp diğer kalana - kalanlara borç transferi yaptır borcun kalmayana bankadan ve az faizle ödeyebileceğin taksitlere böl. İhtiyaç kredisindense borç transferi daha az faizli uyandırayım.


  • charlesbukowskiineksi  (09.09.11 10:49:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.