[]

kafam dara girdi abi, bir yandan cok sevdiğim teyzem, bir yandan kariyerim

arkadaşlar, teyzem ve ikiz kuzenlerim 21 senedir amerika'dalar. kesin dönüş yapacaklar ve kuzenlerim bedelli askerlik yapacak burada.
1)bu cocuklar orada okumadılar. iş güç zihinleri bulandı, dagıldı kafaları. burada okuma sansları var. yös gibi bir sınav varmış, zor değilmiş, kazanmaları muhtemel.
2)ben olmazsam bu cocukları tutunacakları dalı yok. kafa dengi adam hiç yok ailede. zaten kültür soku yasayacaklar. 6 aylık geldiklerinde inanılmaz aşama kaydetmişlerdi. biri ayagına top degmezken, evden hiç ama hiç cıkmamısken, mahalleden arkadaslarla o zaman 7-8 sene önce maç falan yapıyordu her aksam. benim arkadaşlarımla tabi. dalga gecen oluyordu falan, bana saygısından kimse bişi demiyordu, sevmişlerdi sonra hep sordular bunları.
3)2'ye atfen, ben burda olursam, bu cocuklar burada cok basarılı olabilirler. işe de sokarım part-time. paraya ihtiyacları olacak. calısıtıgım yere gider geliriz. hem arkadas olurum onlara.

burdan sonrasına bir bakın, kafamı karıncalandıran mevzu burada;

fransa'da erasmus yapmaya hak kazandım ben gecen seneden. ocakta gidiş haziranda dönüş olacaktı. ama ben gidersem bu cocuklar yalnız gelecekler, yalnız askere gidecekler, yalnız alışmaya calısacaklar cok zorlanacaklar buna eminim. şimdiden hayal ediyorlarmış benle istanbul'u gezmeyi, beraber yasamayı. onları neredeyse ben ikna ettim turkiye ye gelmeleri için. ama şimdi cıkarlarımız catıstı resmen. kursa başladım saglam bir yerde, kafaya koydum fransızca öğrenicem, piyasam olucak, ilerde iş kuracam öncesinde iyi maaşlarda calısacam falan diye ama vicdanım cok rahatsız.

gitmezsem ne olur;

1)ben bu cocukları o sınava hazırlarım, kazanırlar, üniversiteye girerler ve hayatları kurtulur. evlilikleri güzel olur, cocukları iyi yetişir, iş hayatları güzel olur. eften püften bir bölüme de girmeyecekler bu sınavın sonucunda, genelde iş olanaklarının güzel oldugu bölümlere gidebiliyor biraz calısan.
2)hemen hayata adapte olup, mutlu olurlar bu çok önemli.
3)fransa hayalim, erasmus hayalim belkide onlarla tekrar okuyacagım üniversiteye kalır, evet bunu yaparım, tekrar okurum, bu sene mezunum.
4)ailem bunu asla unutmazlar arkadaşlar, herkes sevinir, ben de herkes sevinince sevinirim ama etrafı sallamaz, kulak asmazsam dalga geçmelerine, olayı anlayıp bilmeden "hani sen erasmusa gidecektin noldu" laflarına
5)gidersem seneye ocakta, gitmezsem bu haziran da mezunum


evet, bitti. siz de bittiniz ama ben zaten bitiğim. isterseniz yardım edebilirsiniz. teşekkür ederim.

 
okulu bilinçli uzatsan; onlarla ilgilensen; onlar adapte olduktan sonra erasmus'a gitsen? bir taşla iki kuş bir tavşan vursan gibi oldu bu da ama...

yani kalınca erasmusunu engellemiyorsa bence mantıklı.
  • siradan bir adam  (08.09.11 23:01:00) 
bence erasmus'a gitmelisin. Kuzenlerinle ilgili çok fazla varsayım var ortada. Kaldığın zaman onlara o kadar da yardımcı olamayabilirsin. Ya da yardımlarını fransa'dan da yapabileceğini (tavsiye filan) göreceksin.


  • firez  (08.09.11 23:34:04) 
ek: iyi niyetini anlıyor ve saygı duyuyorum, ama arkadaşlarımdan gördüğüm benzeri bir kaç örnek bu kadr iyi niyetle bir koruma kollama psikolojisine girmenin pek de gereği olmadığını gösterdi. İnsanlar bir şekilde başının çaresine bakıyor, hatta fazla karışınca tepki gösteriyorlar. Yıllar sonra geriye döndüğünde pişman olabilirsin gibi geliyor bana.


  • firez  (08.09.11 23:39:38 ~ 23:40:02) 
sana ne kuzenlerinden? okumak isteselerdi abd'de okurlardı zaten. demek ki okuma kapasiteleri yok. hadi onu geçtim 10 yaşında çocuk değil bunlar. min. 18-19 yasındaki adamlara niye kol kanat geresin ki?

kesinlikle Erasmus'a git.
  • faaip de oiad  (09.09.11 00:11:16) 
herkes kendi yolunu bulur.. sen profesyonel danışman da değilsin.

kendi kariyerini düşünürsen ilerde daha çok faydan dokunur onlara hem.. git elindeki tüm fırsatları değerlendir. bu zamanlar senin de eline bi daha geçmicek çocuum
  • bnl dgr  (09.09.11 00:38:34) 
ABD'de bi laf vardir: sink or swim. Merak etme onlar ABD'den bilirler bu yaklasimi. Oyle el bebek gul bebek yapmana gerek yok. Zaten sen gittigin yerde ebediyen kalmayacan. Donunce destek atarsin onlara. Hem atacagin destek daha da saglam olur. Teyzen veya annen sana dolayli yoldan ya da caktirmadan psikolojik baski uygulamasin. Her koyun kendi bacagindan asilir. Once can sonra canan. Once kendini kurtaracan ki baskasina bi hayrin dokunabilsin. ABD'de yasamis olan anlar bunu.

Bonus: Hic bir iyilik cezasiz kalmaz.
  • compadrito  (09.09.11 07:54:25 ~ 07:56:18) 
kendi kariyerine bak hacı.


  • mahnita  (09.09.11 10:37:05) 
erasmus'a git.

sen çocukluk hatıralarınla yaşıyorsun. bu arkadaşlar 20 yaşına gelmişler. çocukluktaki gibi olduklarını sanmıyorum. amerikada doğmuş büyümüş insanlar bunlar, senin tahmin ettiğin gibi korunması gereken gözü açılmadık sığırcık yavrusu değiller.

madem erasmus'a kabul edilmişsin. neden bu şansı kaçırıyorsun? saf olma.
  • mea maxima culpa  (09.09.11 10:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.