[]

ipod cahiliye devri

sizinle aydınlanmaya geldim.

1.ipod'a internetten sağdan soldan indirdiğimiz aldığımız tüm müzik(mp3) yada video(mkv,mp4,avi) dosyalarını atabiliyomuyuz?
2.jailbreak zor bi şey mi?
3.jailbreak yapıldıktan sonra uygulamalar bedava mı oluyo? ne oluyo?
4.iphone uygulamalarını ipod touch'dada kullanabiliyomuyuz?
5.başka telefonlarla bağlantı imkanı yok mudur? bluetooth yok sanırım.

 
1- mp3leri atabilirsiniz ama flac gibi seyler atilmiyor. ayrintili bilgi: apple.com da var.
2-degil
3- jb yaptiktan sonra telefona parali uygulamalari bedava indirebildigin gibi, normalde yükleyemeyecegin bir cok sey yüklleyerek telefonu kisisellestirebilirsin. ornegin arkadasimin iphone'u tam olarak android gorunumnde, yazi fontlari farkli ve daha bir suru sey.
5-bluetooth var ama veri paylasimi icin degil multiplayer oyun icin, Bump ile mumkun(sanirim) ama jb yaptiktan sonra kesinlikle mumkun.
  • dampire  (08.09.11 10:16:53) 
2. jailbreakme acayip kolay.
4. iphone uygulamalarının birçoğunu touch'da kullanabilirsin. sadece bazı uygulamalar (telefon aramaları, itouch nesline göre kamera uygulamaları falan) yüklenemeyebiliyor. onun dışında sıkıntı yok.
5. bluetooth var. jailbreak'siz fotoğraf paylaşımı mümkündü ama nasıldı hatırlamıyorum. fare olarak kullandıran uygulamalar falan mevcut.
  • ben yapmadim miki yapti  (08.09.11 10:32:16) 
teşekkürler önceki cevaplar için, yeni sorular:

1.çabuk çizilen bi alet sanırım itouch, aldıktan sonra ne kullanmalıyım ki uzun süre çiziksiz bi yaşamı olsun?
2.itouch için sıkça kullandığınız uygulamaların paylaşıldığı,jb'nin anlatıldığı bi forum fln var mı kullandığınız?
3.şuna şuna dikkat et alırken kullanırken dediğiniz ne var? 32gb almayı düşünüyorum 4g.
  • trajikomix  (08.09.11 10:49:37) 
Apple her ne kadar ekranı için kolay kolay çizilmez dese de çizilebilir ama gerçekten de çok kolay çizilmiyor. yine de cepte taşınan bir alet olduğundan ve ilerde belki satabileceğini de göz önünde bulundurursak arka ve ön için jelatin benzeri koruyucular var.
Diğer sorular için kullanan arkadaşlar cevaplarsa iyi olur. Ama şunu diyeyim itouch 4g ile neredeyse çalıştıramıyacağın uygulama yok.

Hazır konusu açılmışken, jailbreak yaptık diyelim, daha sonra orijinal haline getirebiliyor muyuz telefonu? ya da jailbreak'li iken app store'dan bir şeyler indirebiliyor muyuz yine?
  • barix  (08.09.11 11:02:46) 
forum için ikaynak ve ingilizanahtarı'na bak

sonradan orijinal haline getirebilrsin
  • no avalon  (08.09.11 11:07:00 ~ 11:07:15) 
1. itouch'ın arkası acayip kolay çiziliyor ama ekranı kolay kolay çizilmiyor. arkası için bir silikon kılıf ve ekranına bir koruyucu almanı tavsiye ederim.
2. ikaynak
3. itouch 4g şimdi alma bence. yakınlarda 5. nesil gelecek. buyersguide.macrumors.com
  • ben yapmadim miki yapti  (08.09.11 11:11:21) 
ikaynak güzel bir site, her sey var ayrintili olarak
jb yaptiktan sonra restore yaparsaniz telefon eski haline döner. zaten jb illegal bir olay degil, illegal olan ucretli programlari korsan indirmek. e indirmiceksem ne anladim jb den diyeceksiniz, demeyin, sb settingsden activator'e, kisisel tema yapmaktan ozgur zil sesi secimine kadar bir cok sey var.
ekran kolay cizilmiyor.(gerci ben cok cok dikkat ediyorum, asla iphone un oldugu cebe para anahar vb koymuyorum ama itouch larin arkasi direk cizilmesi icin yapilmis. mutlaka kap kullanin. ama gidip de pupa dan truva dan 50 lira verip almayin, her telefoncuda var nerdeyse kap.
32 GB yeterli olur. 16 gb da yeterli aslinda. millet 10 sayfa program yukluyor sonra ne update ile ugrasiyo ne programi kullaniyo kirlilik olup kaliyo oyle. bende 1 sayfa var onun da 3/5 ini kullaniyorum en fazla, her türlü programim da var.
bir tavsiyem de, 0 almayin. kol gibi pahali. 4g cikmadan once 8 gb fiyatina 32 gb itouch aldik arkadasa.
  • dampire  (08.09.11 11:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.